Μπλοκάρει το μεγάλο δάνειο των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα!!!

Και επισήμως δια στόματος Γιούνκερ “εμπλοκή” στην έγκριση του νέου μεγάλου “δανείου”

Η αποδέσμευση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα εξαρτάται από την επιτυχία του PSI, λέει ο Γιούνκερ.

Η αποδέσμευση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα εξαρτάται ακόμη από την επιτυχία της μερικής διαγραφής του χρέους της από τους ιδιώτες πιστωτές της, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

“Το Eurogroup υπενθύμισε ότι η επιτυχία του PSI με τη σημαντική συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών και η θετική τελική αποτίμηση των μέτρων που έχει λάβει η Ελλάδα είναι οι απαραίτητοι όροι για την αποδέσμευση (…) του νέου πακέτου βοήθειας προς τη χώρα”

δήλωσε ο Γιούνκερ μετά το πέρας της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Εδώ και μιάμιση περίπου ώρα, έχει ανατραπεί το κλίμα “ευφορίας” που υπήρχε στο περιβάλλον των δωσιλόγων εκπροσώπων μας στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.
Όπως πληροφορούμεθα , τις τελευταίες ώρες υπήρξε “εμπλοκή” σχετικά με το PSI (πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων) πράγμα που οι ισχυρότεροι της ευρωπαϊκής αγέλης, θεωρούν ως σοβαρό εμπόδιο προκειμένου να δώσουν το “πράσινο φώς” ώστε να προχωρήσει το ζήτημα με την έγκριση του νέου μεγάλου “δανείου” προς την ετοιμοθάνατη Ελλάδα.

Είναι πράγματι περίεργο που αυτή η “εμπλοκή” συνέβη λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ISDA (Διεθνής Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων) ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα και ότι δεν ενεργοποιούνται τα συμβόλαια ασφάλισης έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS). Και όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ:
“η ISDA είπε ότι η απόφαση, που ελήφθη ομόφωνα, αφορά και τα δύο ερωτήματα που δέχτηκε για το αν έχει συμβεί πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα λόγω της έναρξης του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) και της ψήφισης του νόμου για τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs)”.

Αυτό που αντιλαμβανόμαστε εμείς είναι ότι έχει ξεσπάσει γερός καυγάς μεταξύ αυτών που έχουν τζογάρει στην άμεση πτώχευση της Ελλάδας και εκείνων που φαίνεται να εκπροσωπεί ο Νταλάρα ο IIF και η ISDA που προσδοκούν να βγάλουν έναν σκασμό λεφτά απο το PSI και δυσικά απο το νέο μεγάλο “δάνειο”.

Αυτή η αντιπαράθεση συμφερόντων φάνηκε ιδιαίτερα στον τελευταίο “καυγά” μεταξύ Μέρκελ και Σόϊμπλε , τότε δηλαδή που ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας επέμενε να μας πετάξουν στο γκρεμό τώρα και όχι μετά, ενώ η Ράιχσφύρερ ακολουθούσε την γραμμή Νταλάρα να αποφευχθεί στην παρούσα φάση πάση θυσία η χρεοκοπία της Ελλάδας.

Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν ότι έχουμε να κάνουμε με δύο δολοφόνους που απλώς διαφωνούν στο πότε θα μας εκτελέσουν.

klassikoperiptosi.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *