Μπλόκαρε η μισθοδοσία λόγω χρεών

Όλους τους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων του δήμου Βύρωνα μπλόκαρε η ΕΥΔΑΠ, λόγω χρεών του δήμου προς την εταιρεία ύψους 943.000 ευρώ,  όπως καταγγέλλει ο Δημήτρης Σουλιώτης, συντονιστής της «Επιτροπής για την Καταγραφή της Κατάστασης του Δήμου Βύρωνα».
Σύμφωνα με τον κ.Σουλιώτη, ο οποίος έχει διατελέσει δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος, την περασμένη Τετάρτη, η ΕΥΔΑΠ προχώρησε στην κατάσχεση όλων των λογαριασμών του Δήμου Βύρωνα, διεκδικώντας την αποπληρωμή δημοτικών οφειλών, που ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 943.000 περίπου ευρώ. Μεταξύ των άλλων κατασχέθηκαν και οι λογαριασμοί που προορίζονται για την μισθοδοσία των εργατοϋπαλλήλων του Δήμου, με αποτέλεσμα να μη καταβληθεί την Παρασκευή 16/3 στους εργαζόμενους η μισθοδοσία τους. Την ίδια ημέρα, αντιπροσωπεία του σωματείου του Δήμου συνοδευόμενη από εργαζόμενους, ζήτησαν εξηγήσεις από τον δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά για την κατάσταση που δημιουργήθηκε καθώς και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Όπως υποστηρίζει ο Δημήτρης Σουλιώτης, στη συνάντηση υπήρχε ένταση κα ο Δήμαρχος, αποκάλεσε τους συνδικαλιστές εργατοπατέρες και ζητούσε την αποχώρησή τους από το γραφείο του. “Ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος γνώριζε το ύψος της τεράστιας οφειλής αλλά όπως φαίνεται το απέκρυβε από το λαό και δεν είχε προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια σε καμιά ρύθμιση του χρέους του, προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη για την μη πληρωμή των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ”, λέει στην ανακοίνωσή του ο συντονιστής της «Επιτροπής για την Καταγραφή της Κατάσταση του Δήμου Βύρωνα».

www.enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *