Μυστηριώδεις παρασκηνιακές διεργασίες στις τράπεζες – Paramount και Κατάρ δεν συνομιλούν μόνο με την Alpha αλλά και με βασικό μέτοχο άλλης μεγάλης τράπεζας – Τι συζήτησε η διοίκηση της Eurobank με τον Rybolovlev της Κύπρου;

Ραγδαίες παρασκηνιακές διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στον τραπεζικό κλάδο και ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές των ελληνικών τραπεζών με μεγάλους ξένους μετόχους ώστε να αναλάβουν ως στρατηγικοί επενδυτές να καλύψουν μέρος των ιστορικών ανακεφαλαιοποιήσεων στις τράπεζες.

Σε αυτές τις παρασκηνιακές διεργασίες δύο είναι οι σημαντικές εξελίξεις που μπορεί να ανατρέψουν δεδομένα και να αλλάξουν πολλά στις μέχρι τώρα ισορροπίες στον τραπεζικό κλάδο.

Ο εμίρης από το Κατάρ σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένη πηγή συναντήθηκε εκτός Ελλάδος με μεγαλομέτοχο μεγάλης ελληνικής τράπεζας τις τελευταίες ημέρες.

Όμως το Paramount από το Κατάρ είναι και σημαντικός  μέτοχος στην Alpha bank και αυτό προφανώς περιπλέκει την όλη κατάσταση.

Το Κατάρ θα συμμετάσχει μαζί με τον Γ Κωστόπουλο της Alpha στην ανακεφαλαιοποίηση της Alpha;
Αν ναι γιατί ο εμίρης του Κατάρ συναντάται με βασικό μέτοχο μεγάλης ιδιωτικής τράπεζας για να συζητήσουν προφανώς για στρατηγικές συνεργασίες και ενδεχομένως συμμετοχή του Κατάρ στην ανακεφαλαιοποίηση της μεγάλης ιδιωτικής τράπεζας;

Την ίδια στιγμή σε άλλο μέτωπο παρασκηνίου η Eurobank πιθανότατα στελέχη της διοίκησης ή εκπρόσωποι του βασικού μετόχου είχαν συνάντηση με τον Ρώσο επιχειρηματία Rybolovlev.
Σημειώνεται ότι ο Ρώσος επιχειρηματίας μέσω της Odella Resources  Madura Holdings κατείχε πριν την αύξηση κεφαλαίου το 9,99% της τράπεζας Κύπρου.

Επειδή δεν συμμετείχε το ποσοστό του Rybolovlev μειώθηκε στην Κύπρου.
Η σημαντική εξέλιξη είναι ότι ο Ρώσος άπαξ και δεν συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου πιθανότατα να θέλει να αποεπενδύσει από την Κύπρου αλλά ακόμη αυτό δεν είναι βέβαιο.

Το βέβαιο είναι ότι τον ρώσο επιχειρηματία έχει προσεγγίσει η Eurobank προφανώς για να τον πείσει να συμμετάσχει στην μεγάλη αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας στην οποία θα συμμετάσχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *