Να σταματήσει η πολεμική και ο λαϊκισμός σε βάρος της Ελλάδας

Έκκληση να σταματήσει η πολεμική και ο λαϊκισμός σε βάρος της Ελλάδας έκανε ο Κρίστιαν Ζάιρερ, επικεφαλής της G.I.S.Global Immobilien Service GmbH, μέσω της διαδικτυακής πύλης EurActiv.de. “Δεν φταίει η νέα γενιά”…

«Πρέπει να σταματήσουμε την πολεμική και τις λαϊκιστικές φωνές για την Ελλάδα. Η σημερινή γενιά δεν φταίει για τις παραλείψεις των πολιτικών τα προηγούμενα χρόνια και για το «σύστημα» Ελλάδα», σημειώνει ο Γερμανός επιχειρηματίας. «Οι νεαροί Έλληνες είναι υποχρεωμένοι να συμβιώσουν μέσα σε αυτό το σύστημα ειδάλλως δεν έχουν καμιά ευκαιρία». Η εταιρεία του Κρίστιαν Ζάιρερ διαθέτει δεκατετράχρονη εμπειρία στην ανέγερση θερινών κατοικιών και σπιτιών στην Ελλάδα και στην ιστοσελίδα της εταιρείας υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για την αγορά και το χτίσιμο σπιτιών στην Ελλάδα με τιμές και χρηστικές πληροφορίες.

Ο Κρίστιαν Ζάιρερ επικρίνει τον τρόπο που τα ΜΜΕ παρουσίασαν την κατάσταση στην Ελλάδα στηλιτεύοντας και στοχοποιώντας τους Έλληνες πολίτες. «Πολλά ΜΜΕ διέδωσαν μισές αλήθειες, συχνά αβάσιμες και όχι αντικειμενικές. Οι φοβερές εικόνες με έκτροπα από την Ελλάδα κατά της πολιτικής είναι η απόλυτη εξαίρεση. Οι διαμαρτυρίες περιορίζονται κυρίως στο κέντρο της Αθήνας».

Ο Ζάιρερ υπενθυμίζει ότι διαδηλώσεις ως έκφραση της δημοκρατίας γίνονται στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, όπως τη Γαλλία και τη Μ. Βρετανία. «Ήρθε ο καιρός να προβάλλουμε όχι πάντα τα αρνητικά, αλλά και τα θετικά. Ήρθε ο καιρός να τραβήξουμε την προσοχή στις προόδους που έκανε η Ελλάδα και στις θυσίες των Ελλήνων. Πρέπει να εφαρμόσουν το πιο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας της νεώτερης ιστορίας, πρέπει να πληρώσουν ακριβά για τα λάθη του παρελθόντος. Παρ΄ όλα αυτά είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις για να δοθεί ώθηση και να ανακτήσουν την ανάπτυξη» επισημαίνει στο άρθρο του ο Γερμανός επιχειρηματίας καταλήγοντας με την προτροπή «πρέπει να δώσουμε στην Ελλάδα μια ευκαιρία».

Περιμένοντας τις εκλογές

Την ανακοίνωση της οριστικής ημερομηνίας των πρόωρων εκλογών περιμένει και η γερμανική κοινή γνώμη. Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία επισημαίνουν ότι είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση που γίνεται από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση, η οποία προκάλεσε τη χειρότερη ύφεση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στη χώρα. Και το κρίσιμο σημείο είναι αν τα δύο μεγάλα κόμματα θα συγκεντρώσουν την απαιτούμενη πλειοψηφία για να συγκυβερνήσουν και να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στην Ε.Ε η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Η γερμανική έκδοση των Financial Times αναφέρεται σε αυτόν τον κίνδυνο παρατηρώντας: «Χάος μπορεί να επικρατήσει στην περίπτωση που την εξουσία λάβουν δυνάμεις που αντιτίθενται στην πολιτική περικοπών και λιτότητας, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο το πότε η ελληνική οικονομία θα σταματήσει να συρρικνώνεται. Έτσι η πιθανότητα τρίτου πακέτου βοήθειας μεγαλώνει».

Πηγη: D.W.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *