Οι… «Ρομπέν της ΔΕΗ»

Τους αποκαλούν «Ρομπέν της ΔΕΗ», καθώς σπεύδουν να επανασυνδέσουν το ρεύμα που έχει κόψει σε φτωχά νοικοκυριά η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Μετά το κίνημα «Δεν πληρώνω», ένα νέο κίνημα, το «Συνδέουμε το ρεύμα», κάνει την εμφάνισή του στην πόλη της Βέροιας με στόχο να βοηθήσει τις οικογένειες που βρίσκονται στα όρια της οικονομικής δυστοκίας και ζουν στο σκοτάδι, αφού δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ομάδες πολιτών με πυρήνα μέλη της οικολογικής ομάδας Βέροιας, όπως ο Νίκος Ασλάνογλου, επανασυνδέουν το ρεύμα σε νοικοκυριά εν αγνοία του ιδιοκτήτη.

Ο τρόπος είναι απλός: αρκεί μόνο ένα κατσαβίδι και μία ηλεκτρική ασφάλεια: «Ξηλώνουμε τη μολυβδοσφραγίδα που βάζουν οι άνθρωποι της ΔΕΗ όταν κόβουν το ρεύμα και κοιτάμε τι χρειάζεται για να λειτουργήσει το ρεύμα. Με ένα κατσαβίδι και μία ασφάλεια έχουμε καθαρίσει» δηλώνει στην «Espresso της Κυριακής» ο Νίκος Ασλάνογλου χωρίς να φοβάται, αφού όπως λέει, πρόκειται για μια αυθόρμητη κίνηση πολιτών με γνώμονα την αλληλοβοήθεια.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *