Οι βουλευτές που έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό

Συνολικά 24 άτομα περιλαμβάνει η «λίστα Βενιζέλου» με τους πολιτικούς και τα συγγενικά τους πρόσωπα που έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000 ευρώ το 2011 από τα οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου πόθεν έσχες Βαγγέλη Αργύρη :

– 5 είναι εν ενεργεία βουλευτές και ευρωβουλευτές,

– 2 εκπρόσωποι μικρών μη κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν λάβει μέρος σε εκλογικές αναμετρήσεις

– ο κ. Ισίδωρος Κούβελος ο οποίος εμφανίζεται να στέλνει μέσω επιχειρηματικού λογαριασμού ποσό άλλο από αυτό του γνωστού 1ος εκατ. δολαρίων

– ο κ. Γιώργος Δημητρακόπουλος πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ και πλέον μέλος της ΔΗΣΥ της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, ο οποίος δεν έχει καταθέσει «πόθεν έσχες» αν και θα όφειλε

– 13 πρώην, βουλευτές και ευρωβουλευτές

Επιπλέον, όπως εξήγησε ο κ. Αργύρης, οι ελεγκτές ολοκλήρωσαν την έρευνα για τις πρώτες 13 περιπτώσεις και πλην του κ. Δημητρακόπουλου – ο οποίος δεν έχει καταθέσει δήλωση περιουσιακής κατάσταση προκειμένου να ελεγχθεί εάν είχε δηλώσει το έμβασμα – οι υπόλοιποι 12 δεν παρουσιάζουν νομικά προβλήματα, δηλαδή έχουν καταγράψει στα «πόθεν έσχες» τις συγκεκριμένες τραπεζικές κινήσεις.

Η έρευνα για τους υπόλοιπους 11 θα ολοκληρωθεί εως το τέλος της εβδομάδας, τότε – σύμφωνα με πρόεδρο της επιτροπής «θα συγκεντρωθούν όλες οι περιπτώσεις στις οποίες έχουν εντοπιστεί παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας και θα διαβιβαστούν στο εισαγγελέα».

Να σημειωθεί ότι εως αυτή την ώρα τα μέλη της επιτροπής έχουν αποφασίσει να διαβιβάσουν στον εισαγγελέα εφετών την υπόθεση με το «αδήλωτο» 1 εκατ. του κ. Κούβελου καθώς και την περίπτωση του κ. Δημητρακόπουλου.

www.newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *