Οι τράπεζες στο κυνήγι φοροφυγάδων

Ό,τι δεν μπορεί να κάνει η εφορία μάλλον θα κληθούν να το κάνουν οι τράπεζες αφού πλέον θα κάνουν διασταύρωση στοιχείων για παράνομα κέρδη

Τα… αφορολόγητα έσοδα, το μαύρο χρήμα μπαίνει στο στόχαστρο των τραπεζών με διαταγή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με αυτή οι τράπεζες θα ελέγχουν κάθε λογαριασμό που ανήκει σε ελεύθερο επαγγελματία και σε αυτό σημειώθηκαν καταθέσεις άνω των 200.000 ευρώ.

Στο στόχαστρο θα μπαίνουν και οι λογαριασμοί νομικών προσώπων όπου οι κινήσεις των λογαριασμών ξεπερνούν τις 300.000 χιλιάδες.

Ουσιαστικά οι τράπεζες έχουν πλέον το ελευθέρας στο Ε1 του κάθε φορολογούμενου για να κάνουν την απαραίτητη σύγκριση μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και των καταθέσεων ή των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών.

Λογαριασμοί όπως οι παραπάνω θα θεωρούνται “ύποπτοι” αλλά με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίζονται και αγορές όπως αυτές ηλεκτρονικού εξοπλισμού καθώς έχει εντοπιστεί … κύμα φοροδιαφυγής μέσω αντίστοιχων αγορών.
Παράλληλα μένουν πάντα στο στόχαστρο οι εκροές κεφαλαίων προς το εξωτερικό.

newsit.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Οι τράπεζες στο κυνήγι φοροφυγάδων”

  1. Φτάνει το δούλεμα παιδιά λυπηθείτε τη νοημοσύνη μας δεν αντέχουμε άλλο το δούλεμα μίζα 200.000 € μόνο για αγορά εξοπλιστικών στρατιωτικών προγραμμάτων και της μιζενς μήπως να αρχίζαμε από 10.000 να είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *