Ούτε μισό σεντ δεν κόστισε στη Γερμανία η… διάσωση

Η αλήθεια, τελικά, αποκαλύφθηκε με νούμερα και συγκεκριμένα στοιχεία και μάλιστα δια στόματος Γερμανών, μετά – φυσικά – την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών νόμων. Την αρχή έκανε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του EFSF , ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό περιοδικό Focus είπε ότι η διάσωση της Ελλάδας όχι μόνο δεν έχει κοστίσει τίποτα στη Γερμανία, αλλά αντιθέτως στα ταμεία της χώρας έχουν βρεθεί 15 δισ. ευρώ επιπλέον εξαιτίας της ελληνικής κρίσης, ενώ στο μέλλον το ποσόν αυτό αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης δεν έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των Γερμανού φορολογούμενου» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Ρέγκλινγκ. «Στη Γερμανία έχει επικρατήσει η πεποίθηση ότι κάθε μεμονωμένη μεταφορά χρημάτων προς την Ελλάδα βαρύνει τον προϋπολογισμό της χώρας και χρηματοδοτείται από τα χρήματα φορολογουμένων. Η άποψη ότι τα χρήματα δόθηκαν και δεν θα επιστραφούν ποτέ είναι λάθος. Πρόκειται για δάνεια – τα οποία πρέπει να αποπληρωθούν. Απελευθερωθείτε από την εικόνα της Ελλάδας ως βαρελιού χωρίς πάτο. Δεν υπάρχουν δώρα ούτε μόνιμες μεταφορές χρημάτων. Κάθε άλλο: Η Γερμανία έχει ωφεληθεί από την κρίση, επειδή στη χώρα διοχετεύεται πολύ κεφάλαιο. Το γεγονός αυτό πιέζει τα επιτόκια δανεισμού προς τα κάτω. Σύμφωνα με ινστιτούτα ερευνών, η Γερμανία πληρώνει εξαιτίας της κρίσης 15 δις. ευρώ λιγότερα σε τόκους.

ΟΙ ευνοϊκοί όροι δανεισμού της Γερμανίας λειτουργούν και επ’ ωφελεία των πολιτών, οι οποίοι χρηματοδοτούν την αγορά ακινήτου» διευκρίνισε.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *