Ο ειδικός λογαριασμός των τοκογλύφων είναι γεγονός!

Κρυφά χθές με προσθήκη σε άσχετο νομοσχέδιο ψηφίστηκε το πιό εξευτελιστικό μέτρο σε βάρος των συμφερόντων του λαού και της χώρας..
Το πράσινο φως για τη σύσταση του ειδικού λογαριασμού αποπληρωμής του δημοσίου χρέους, άναψε η προσθήκη που κατέθεσε την Τετάρτη σε νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Το νομοσχέδιο είναι το «Κύρωση της Απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που τροποποιεί το άρθρο 136 της ΣΛΕΕ, της Συνθήκης για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και της Συνθήκης για τη σταθερότητα, τον συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση» που αναμένεται να ψηφισθεί μέχρι την Τετάρτη.

Στην προσθήκη αναφέρεται ότι «ο διακριτός λογαριασμός του Ελληνικού Δημοσίου με τον τίτλο “Ελληνικό Δημόσιο (ΕΔ) Εισπράξεις και Πληρωμές για την εξυπηρέτηση του Δημόσιου χρέους”, που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας ή σε σύστημα που διαχειρίζεται η ΤτΕ, χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την άμεση εξυπηρέτηση ειδικού δημόσιου σκοπού και ειδικότερα για την εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους και δεν διενεργείται καμία άλλη πληρωμή για οποιοδήποτε άλλο σκοπό» και προστίθεται:

«Από το λογαριασμό αυτό πληρώνονται οι δαπάνες χρεολυσίων και τόκων όλων των δανείων των πράξεων διαχείρισης των παραγώγων και οι λοιπές παράλληλες δαπάνες για την εξυπηρέτηση και την εν γένει διαχείριση του Δημόσιου Χρέους. Έσοδα του λογαριασμού αυτού αποτελούν οι εισροές από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς και τα χρηματικά ποσά από την συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στην εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους».

πηγη  Newsroom ΔΟΛ

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Ο ειδικός λογαριασμός των τοκογλύφων είναι γεγονός!”

  1. Ναι αλλά όταν έρθει ο Αντώνης στην εξουσία θα τον κουρέψει τον λογαριασμό γιατί όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει κουρέας της Σεβίλης μετά έγινε κουρέας τη Ριγήλης  και τώρα Μ@Κ@Κ@Σ της Συγγρού… Βρε πως τα φέρνει η ζωή καμία φορά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *