Ο κόσμος έφτασε στα όρια του και αυτοί μιλούν για νέα μέτρα!

Έχουμε χάσει τη μπάλα με την οικονομία και κανείς δεν μας εξηγεί τι τελικά συμβαίνει. Από το 2010, κάθε φορά που παίρνουν μέτρα λιτότητας και εφαρμόζουν νέα Μνημόνια ως ακολουθήματα δανείων, ακούμε ότι είναι αρκετά και δε χρειάζεται τίποτε άλλο. Το ακούσαμε και πέρυσι το καλοκαίρι όταν μας έλεγαν ότι την άνοιξη του 2012 (δηλαδή τώρα) θα είχαμε…
πλεονάσματα. Το ακούσαμε το φθινόπωρο όταν ο Βενιζέλος μας διαβεβαίωνε ότι αν κάνουμε ένα «ντου» θα βγούμε από την κρίση.

Μας τα ξαναείπε και ο Παπαδήμος για να μας πείσει πόσο αναγκαία είναι τα νέα μέτρα προκειμένου να πάρουμε το δάνειο, αφού πρώτα γίνει το κούρεμα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας είχε πει ότι δε θα χρειαστούν άλλα μέτρα το 2012.

Φτάσαμε λοιπόν στο Μάρτιο, στην «επιτυχία» των Βρυξελλών, στο νέο Μνημόνιο που ψηφίστηκε, στα νέα μέτρα που ξεκίνησαν να ισχύουν.

Και πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής από τους πολιτικούς ηγέτες και την κυβέρνηση, άρχισαν πάλι τα σενάρια για νέα… μέτρα.

Και το χειρότερο, πριν καν εκταμιευτεί έστω κι ένα ευρώ από τα 130 δισ. του νέου δανείου, άρχισαν να μιλούν για ένα ακόμη δάνειο που θα χρειαστεί η Ελλάδα την περίοδο μετά το 2015. Η αποκάλυψη του Spiegel είναι εντυπωσιακή διότι λέει ότι υπήρχε η πρόβλεψη στη νέα σύμβαση για το νέο δάνειο των 50 δισ. και απαλείφθηκε κατόπιν πιέσεων της Μέρκελ.

Για να υπάρχει όμως σημαίνει ότι το χρειαζόμαστε, σημαίνει ότι όλες οι αναλύσεις που κάνουν δανειστές και μη δείχνουν ότι ούτε τα 130 δισ. ευρώ σώζουν την Ελλάδα.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο προϋπολογισμός έχει εκτροχιαστεί από τον πρώτο μήνα του έτους κατά 1,3 δισ. ευρώ (450 εκατ. μείον τα έσοδα και 900 εκατ. πάνω οι δαπάνες).

Ήδη, επίσης, έχουν αρχίσει να διαρρέονται σενάρια για νέα σκληρά μέτρα, από κατάργηση 13ου και 14ου μισθού μέχρι κατάργηση αποζημιώσεων και εφάπαξ. Και το κάνουν προκειμένου να δεσμεύσουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε μια πολιτική που θα διαλύσει οριστικά την κοινωνία.

Για κάποιους προφανώς έχει σημασία ποιος θα διαχειριστεί την καταστροφή της χώρας, κι όχι πώς να ξεφύγει η χώρα από την καταστροφή. Αυτός είναι ο πατριωτισμός του κ. Βενιζέλου και πολλών άλλων. Ρίχνει το… μουτζούρη στον Σαμαρά για να γλιτώσει αυτός και το κόμμα του.

Όσο ρευστή είναι η οικονομική κατάσταση τόσο θα είναι και η πολιτική με τους διάφορους να ονειρεύονται σενάρια συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του και δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί νέα, σκληρά μέτρα. Κάνουν ότι είναι δυνατό για να μας προετοιμάσουν για νέο μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις από τον Ιούνιο.

Ας τολμήσει κάποιος να μας το πει ξεκάθαρα. Χρεοκοπήσαμε και δεν μας σώζουν ούτε τα PSI ούτε τα νέα δάνεια. Αυτή θα ήταν μια πιο τίμια στάση.

Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί θα πρέπει και η Νέα Δημοκρατία να ξυπνήσει. Να αντιληφθεί δηλαδή ότι η μετρολογία της κυβέρνησης κάνει κακό σε όλη την προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Αντώνη Σαμαρά. Ο κόσμος δεν έχει υπομονή, βρίσκεται υπό πίεση και λάθη δεν συγχωρεί.

Πηγή: Antinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *