Ο μισθός κόβει το δρόμο προς την κάλπη

του Δημήτρη Συρμάτση

Δεν κατεβαίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι – Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα κόμματα στη συγκρότηση ψηφοδελτίων.

Η εποχή του Μνημονίου και της κρίσης και το γερό «τσεκούρι» στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων αντανακλά και στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Οι στρατιές που έφτιαξαν τα κόμματα από δημοσίους υπαλλήλους δεν μπορεί να τους βοηθήσει να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια σε αυτές τις εκλογές.

«Δεν μπορούν, όχι δεν θέλουν, αλλά δεν μπορούν να χάσουν το ένα μηνιάτικο συμμετέχοντας στις εκλογές» δηλώνει στο REDALERT μεγαλοστέλεχος κόμματος από τη Βόρεια Ελλάδα που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκλογές.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι για να κατέβουν στις εκλογές, αποποιούνται του δικαιώματος της μισθοδοσίας τους για την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Αυτό τώρα με τις υποχρεώσεις να τρέχουν, με τους μισθούς των 1500 ευρώ να πέφτουν στα 800-900 «δένει τα χέρια» του στελεχιακού δυναμικού των κομμάτων που εργάζονται στο δημόσιο.

Το πρόβλημα δεν αγγίζει μόνο τα μικρά κόμματα που αδυνατούν να συμπληρώσουν σε περιοχές της χώρας ψηφοδέλτια, αλλά σε μερικές περιπτώσεις και τα μεγάλα. «Είναι γενικότερα δύσκολες οι εποχές για υποψηφίους. Θα το αντιμετωπίσουμε κι αυτό» λέει στο REDALERT οργανωτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από τη Θεσσαλονίκη.

redalert.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *