ΠΟΜΙΔΑ: Καταλήστευση των μικροϊδιοκτητών ακινήτων η πρόσθετη φορολόγηση των ενοικίων

«Με φορολογική καταλήστευση των μικροϊδιοκτητών ακινήτων που έχουν χαμηλά εισοδήματα ισοδυναμεί η πρόταση για αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 20%», αναφέρει η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), σε σημερινή της ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανάλυση της ΠΟΜΙΔΑ, ιδιοκτήτης με εισόδημα 12.000 ευρώ το χρόνο, με την αυτοτελή φορολόγηση καλείται να πληρώσει (εκτός από το τέλος ακινήτων και τις λοιπές επιβαρύνσεις στην περιουσία του) φόρο εισοδήματος 2.400 ευρώ, ενώ με την ισχύουσα κλίμακα και το περιορισμένο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, ο φόρος είναι 700 ευρώ.

Η πραγματική επιβάρυνση όμως είναι ακόμα μεγαλύτερη, αν συνυπολογισθεί η προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρήση. Έτσι στο συγκεκριμένο παράδειγμα ο φόρος μαζί με την προκαταβολή φθάνει στα 3.831 ευρώ.

Αντίστοιχα, ιδιοκτήτης που εισπράττει ενοίκιο 420 ευρώ το μήνα (5.000 ευρώ το χρόνο) που είναι σήμερα αφορολόγητος, καλείται να πληρώσει 1.000 ευρώ και, μαζί με την προκαταβολή περίπου 1600 ευρώ φόρο.

 

www.greekmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *