Πάνω από 400.000 εργαζόμενοι πληρώνονται με καθυστέρηση

Περισσότεροι από 400.000 εργαζόμενοι πληρώνονται με καθιυστέρηση τους μισθούς τους οι οποίοι, βεβαίως, έχουν υποστεί το δικό τους “haurcut”

Η εκτίμηση έρχεται διά των αρμοδιοτέρων χειλέων και, συγκεκριμένα, από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, ο οποίος μάλιστα προδιέγραψε και περικοπές στην καταβολή των κοινωνικών επιδομάτων, αφού εκτίμησε ότι “ποσοστό περί το 20% ίσως αποδειχθούν δικαιούχοι – μαϊμού”

Ο ίδιος, πάντως, εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στις συντάξεις, αρνούμενος ότι υπάρχει κάποιο τέτοιο σενάριο αλλά και τονίζον τας ότι εργοδότες και εργαζόμενοι θα πρέπει όλοι να πληρώνουν τις εισφορές τους για να υπάρχουν συντάξεις.

Μάλιστα, ο κ. Κουτρουμάνης γνωστοποίησε ότι 800.000 φυσικά πρόσωπα χρωστούν τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ οι συνολικές οφειλές φτάνουν τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ!

Επιπλέον, ανέφερε ότι το υπουργείο Εργασίας μελετά σε προαιρετική βάση να υπάρξει συμψηφισμός του εφάπαξ που οφείλεται στους δημοσίους υπαλλήλους με χρέη προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για να επιταχυνθεί η απονομή του εφάπαξ.

Επίσης εξετάζεται να δίνεται προκαταβολή 40% του εφάπαξ με τη συνταξιοδότηση και το υπόλοιπο να εξοφλείται σε δύο χρόνια.

www.protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *