Παράταση στα τέλη κυκλοφορίας δίνει το κράτος – Ρεκόρ κατάθεσης πινακίδων

Τα έσοδα του κράτους λιγοστεύουν δραματικά και οι χειρισμοί της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν βοηθούν στην αύξησή τους, αλλά φορτώνουν τον κόσμο με συνεχείς φόρους που δεν τους αντέχουν.

Όπως γράψαμε και χθες, γίνονται ουρές στις εφορίες για την κατάθεση πινακίδων ΙΧ από πολίτες που δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος των αυξημένων τελών για το 2012.

Το κράτος υπολόγιζε σχεδόν 400 εκατ. παραπάνω από αυτά που θα λάβει τελικά, αφού το ερχόμενο έτος θα κυκλοφορήσουν στους ελληνικούς δρόμους λιγότερα αυτοκίνητα.

Το Υπουργείο Οικονομικών πάντως, σκέφτεται να δώσει παράταση 10 ημερών στην πληρωμή των τελών, μετά και την εξαγγελία των εργαζομένων στις εφορίες ότι αύριο και μεθαύριο θα πραγματοποιήσουν απεργία.

Έτσι, το οικονομικό επιτελείο σκέφτηκε να δώσει αυτή την παράταση και για δυο ακόμα λόγους: λόγω του συνωστισμού στις εφορίες και σε τράπεζες, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι πολλοί ιδιοκτήτες ΙΧ περιμένουν να πληρωθούν στις αρχές Ιανουαρίου.

Στην ουσία, παραδέχεται το γεγονός ότι ο κόσμος πλέον, περιμένει την πρώτη του μηνός (όσοι πληρώνονται στην ώρα τους και γενικά όσοι πληρώνονται ακόμα) για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, δηλαδή την πληρωμή των δεκάδων φόρων.

olympia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *