Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δ. Σπυράκος

Την παραίτηση του υπέβαλε πριν λίγο ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται «ως πολίτης και επιστήμονας με την ίδια αφοσίωση για την προαγωγή της προστασίας των καταναλωτών».

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπυράκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα υπέβαλα στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή. Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν το έργο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή. Ασφαλώς θα συνεχίσω να εργάζομαι ως πολίτης και επιστήμονας με την ίδια αφοσίωση για την προαγωγή της προστασίας των καταναλωτών».

Πληροφορίες της αγοράς σχολιάζουν ότι καθοριστικής σημασίας για την απόφαση αυτή ήταν το γεγονός ότι δεν κατατέθηκε εκ νέου στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας που βρίσκεται στη Βουλή, η ρύθμιση που απεσύρθη την προηγούμενη εβδομάδα και αφορά στη διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά και στην αναμόρφωση των διατάξεων του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ως εκ τούτου αποδυναμώνεται περαιτέρω ο διαπραγμευτικός ρόλος της Γενικής Γραμματείας, με τους άλλους φορείς της αγοράς, ως εκφραστής των θεμάτων που αφορούν στην προστασία του καταναλωτή.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δ. Σπυράκος”

  1. Ούτως ή άλλως βαίνουμε προς εκλογάς! Δέν θα διατηρούσε την ίδια θέση. Αλλος υπουργός μετά με ανάλογες αλλαγές στο επιτελείο του υπουργείου. Και επιπλέον η Γ.Γ. Καταναλωτή θα ξαναμεταφερθεί στο υπουργείο ανάπτυξης λογικά τον Ιούνιο, όπως είχε πεί και ο ίδιος προ ημερών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *