«Πετάχτηκαν» 3 εκατ. πιστωτικές κάρτες σε 4 χρόνια

Το 33% των καρτών που έχουν λήξει δεν ανανεώνονται

Εν έτει 2008 και προ κρίσης, στην ελληνική αγορά κυκλοφορούσαν πάνω από 7 εκατ. πιστωτικές κάρτες. Πλέον, στην αγορά έχουν μείνει κάτι παραπάνω από τις μισές και η καταναλωτική δαπάνη το 2011 μειώθηκε σχεδόν κατά 15%.

Άλλοι καταναλωτές «κόβουν» τις κάρτες μεταφέροντας τα υπόλοιπα τους σε δάνεια, στο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλοι «χτυπάνε» στις λίστες του «Τειρεσία» με τις καθυστερήσεις πληρωμών και οι πιστωτικές τους δεν ανανεώνονται, με αποτέλεσμα μόνο το 2011 να μειωθεί ο αριθμός τους κατά περίπου 15% η κατά περίπου 500.000 τεμάχια.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Ελεύθερος Τύπος, σύμφωνα με στοιχεία των τραπεζών, το 33% των πιστωτικών καρτών που έχουν λήξει δεν επανεκδίδονται, καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα κρίνουν ότι ο κάτοχος τους βρίσκεται στο «κόκκινο» της υπερχρέωσης.

Για την αξιολόγηση του συμβουλεύονται τη «μαύρη» αλλά και τη «λευκή» λίστα του Τειρεσία, παρακολουθώντας την πορεία των χρεών, ένα έχουν διακυμάνσεις στις χρεώσεις, υπέρβαση πιστωτικού ορίου και εάν υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *