Πλαστά χαρτονομίσματα σε ΑΤΜ

Θα ήθελα να αναφέρω ένα περιστατικό που μου συνέβη προς ενημέρωση του κόσμου:

Πριν από λίγες ημέρες, έκανα ανάληψη μετρητών από ένα ΑΤΜ της Eurobank. Έβγαλα €70 και στην πορεία ανακάλυψα ότι το χαρτονόμισμα €20 ήταν πλαστό. Πήγα στο πλησιέστερο κατάστημα Eurobank και μου είπαν ότι «η τράπεζά μας, δεν έχει καμία ευθύνη γιατί δεν μπορεί να ελέγξει/πιστωποιήσει τα χρήματα που πηγαίνουν στα διάφορα ΑΤΜ». Συγκεκριμένα, μου εξήγησαν ότι «τα χρήματα αυτά (των ΑΤΜ), μοιράζονται από εταιρίες security. Εμείς χρησιμοποιούμε την εταιρία T3. Αυτή η εταιρία, παίρνει τα χρήματα που μοιράζει/φορτώνει στα διάφορα ΑΤΜ απευθείας από την Τράπεζα της Ελλάδος οπότε ουδεμία ευθύνη/σχέση έχουμε εμείς με το συμβάν. Μπορεί απλά, κάποιος υπάλληλος της εταιρίας security να άλλαξε ένα πλαστό χαρτονόμισμα με αυτό». Ο υπάλληλος με συμβούλεψε στη συνέχεια λέγοντας «Αν θέλετε στο μέλλον και για να είστε σίγουρη, θα σας συμβούλευα να κάνετε ανάληψη από μηχανήματα ΑΤΜ που βρίσκονται ΜΕΣΑ στην ίδια την τράπεζα. Για αυτά τα μηχανήματα, μπορούμε να εγγυηθούμε ΕΜΕΙΣ (η τράπεζα) γιατί ΕΜΕΙΣ τα μετράμε και τα πιστοποιούμε απαραιτήτως πριν τα τοποθετήσουμε μέσα στο ΑΤΜ» και συνέχισε λέγοντας «μπορείτε να πάτε στην Τράπεζα της Ελλάδας για να κάνετε μια δοκιμή «μήπως» σας το αλλάξουν με ένα κανονικό χαρτονόμισμα €20, αλλά το βρίσκω πολύ δύσκολο…δεν ξέρω πως αλλιώς να σας βοηθήσω».

Στη συνέχεια, διασταύρωσα ακόμη ένα κρούσμα, που αφορούσε το ίδιο ΑΤΜ, το ίδιο ποσό (χαρτονόμισμα €20) και συνέβη πριν από μερικούς μήνες σε έναν συνάδελφο (γιατί το συγκεκριμένο ΑΤΜ βρίσκεται κάτω από το κτίριο της δουλειάς μου)!! Όταν ξαναπήρα τηλέφωνο στην Eurobank, μου είπαν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν/ότι όλα τα χαρτονομίσματα στα ATM’s είναι γνήσια και φυσικά αρνήθηκαν τα πάντα!
Πλέον, έχω εφοδιαστεί με τον ειδικό μαρκαδόρο ανίχνευσης χαρτονομισμάτων και χρησιμοποιώ μόνο ΑΤΜ που βρίσκονται μέσα σε τράπεζες.
Θα σας συμβούλευα να κάνετε και εσείς το ίδιο και να ενημερώθεί ο κόσμος ώστε να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί στο μέλλον!

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *