Ποιοι επιζητούν απεγνωσμένα μια “νέα Marfin” και αναβολή των εκλογών;

Εάν πράγματι το πολιτικό σύστημα ήθελε να πάει σε εκλογές, δεν θα μπορούσε να επιλέξει πιο ιδανική ημερομηνία από την 29η Απριλίου. Κι αυτό γιατί ο εορτασμός του Πάσχα και η σύντομη επιστροφή στη περιφέρεια θα είχε κατευνάσει τα πάθη και την ένταση, σε κάποιο βαθμό.

Το αυτονόητο δηλαδή: και σύντομη προεκλογική περίοδο και χαμηλοί τόνοι. Αντί να επιλέξουν την πιο ανώδυνη ημερομηνία επιχειρούν για μια ακόμη φορά να αναβάλλουν τις εκλογές εμπλέκοντας στους βρώμικους σχεδιασμούς τους την εκρηκτική Πρωτομαγιά.

Δεν μπορεί να είναι τυχαία όλα αυτά. Παρακράτος σε συνεργασία με ξένες  μυστικές υπηρεσίες  και την συγκάλυψη των τριών κομμάτων-ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ- αναζητούν απεγνωσμένα μια «νέα Marfin».

Δεν είναι τυχαία τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου που υπογραμμίζουν την «επικινδυνότητα» των εκλογών. Μόλις στις 30 Μαρτίου η Deutsche Bank σε ανάλυσή της τονίζει πως αν και η επιτυχία του PSI το Μάρτιο αποτέλεσε σημαντικό ορόσημο, οι εκλογές είναι εξίσου σημαντικές.

«Οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν κεφαλαιοποιηθεί ακόμη, και η κυβέρνηση πρέπει να βρει μέτρα ύψους 5,5% του ΑΕΠ μέχρι τον Ιούνιο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζει ακόμη, «οι επιτυχημένες εκλογές που θα οδηγήσουν σε μια σταθερή κυβέρνηση, είναι προϋπόθεση για την οικοδόμηση μιας αποδοτικής σχέσης με τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ και για να προστεθούν τα τελευταία «θεμέλια» του νέου δανειακού προγράμματος».

Το βασικό σενάριο της Deutsche Bank κάνει λόγο για «θετική έκβαση». «Αλλά οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ότι το αποτέλεσμα θα είναι αμφίρροπο και οι προθέσεις των ψηφοφόρων είναι πολύ δύσκολο να ερμηνευτούν, δεδομένης της εξαιρετικά ρευστής πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα».

Και καταλήγει επισημαίνοντας ότι ακόμη και με μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού, «η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει ένα δύσκολο καλοκαίρι».

Αυτό είναι το περιβάλλον που πάει να δημιουργηθεί με τους Παπούλια, Παπαδήμο, Βενιζέλο, Σαμαρά και Καρατζαφέρη να έχουν μετατραπεί σε πιόνια των σκοτεινών κύκλων.

Δείτε πόσο προκλητική ακούγεται αυτή η εκκωφαντική σιωπή του ανώτατου άρχοντος Κάρολου Παπούλια…Τι συμβαίνει εδώ αδέλφια;

Γιατί τους επιτρέπουμε να μας οδηγούν ως πρόβατα στη σφαγή;

kourdistoportocali.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *