Που δε θα στηθούν εξέδρες επισήμων στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Υπό το φόβο επεισοδίων και γενικευμένου γιαουρτώματος πολλοί Δήμοι για να προστατέψουν το θεσμό της παρέλασης αποφάσισαν  να μη στήσουν εξέδρες επισήμων και να σταθούν δίπλα στους πολίτες όσοι πολιτικοί αποφασίσουν να παραστούν στις παρελάσεις.

Μπορεί η κυβέρνηση με απόφαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου να καλεί σύσσωμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να παραστούν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα και να έχει θέσει υπ΄ατμόν την ΕΛΑΣ που θα κάνει φρούριο το κέντρο της πρωτεύουσας όμως δε συμβαίνει και το ίδιο στην περιφέρεια αλλά και σε άλλους Δήμους της Αττικής που ο κόσμος βράζει από οργή και αγανάκτιση και υπαρχει διάχυτος ο φόβος πως θα γίνουν επεισόδια.

Στη Ρόδο που στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τα γιαούρτια επεσαν βροχή με αποτέλεσμα να διακοπεί η παρέλαση μέχρι να απομακρυνθούν οι πολιτικοί δε θα στηθεί εξέδρα επισήμων  με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη και του Δημάρχου Στάθη Κουσουρνά.

Ουτε στη Σύρο θα δούμε εξέδρα στην πλατεία Μιαούλη καθώς και εκεί επικρατεί αναβρασμός και ήδη πολίτες ετοιμάζονται να κάνουν τη δική τους παρέλαση διαμαρτυρίας.

Στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης καταργεί οριστικά τις εξέδρες των επισήμων και καλεί τους πολιτικούς και τους δημοτικούς συμβούλους να πάρουν τη θέση τους δίπλα στους πολίτες.

Στο Βόλο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα στηθεί εξέδρα μόνο για τους ανάπηρους και όχι για τους επίσημους. Μάλιστα καλούν τοσο τον Μητροπολίτης Δημητριάδος όσο και τους πολιτικούς που θα αποφασίσουν να παραβρεθούν στην παρέλαση να σταθούν όρθιοι δίπλα στους πολίτες.

Στη Χίο σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομική Διεύθυνση σε φάκελο που έχει καταθέσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ζητά να μην παραστούν επίσημοι στην παρέλαση καθώς δεν μπορει να εγγυηθεί οτι δε θα υπαρξουν μεμονωμένα επεισόδια απο τους πολίτες. Η αστυνομία πρότεινε στην εξέδρα να ανέβουν ο στρατιωτικος και αστυνομικός Διοικητης, ο Μητροπολίτης Χίου και οι απόμαχοι πολέμου.

Στην Αττική, στο Δήμο Σαρωνικού ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου αποφάσισε να μη στηθεί εξέδρα επίσημων με το αιτιολογικό οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του “οτι δε διαφέρουμε σε τίποτα από τους υπόλοιπους πολίτες αλλά και για να διαμαρτυρηθούμε για όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία.

www.newsit.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Που δε θα στηθούν εξέδρες επισήμων στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *