Προβληματισμός ανάμεσα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τις επικουρικές

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την πρόθεση του υπουργείου Εργασίας να βάλει γερό ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις.

Αρκετοί βουλευτές εκφράζουν ανοιχτά τη διαφωνία τους κάνοντας λόγο «για άλλο ένα πλήγμα στα χαμηλά στρώματα» και επισημαίνουν ότι οι πολίτες δεν αντέχουν άλλες μειώσεις στα εισοδήματα τους.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λυντζέρη στο 24h.gr. «Είμαι αντίθετος σε οτιδήποτε αλλάζει την πραγματικότητα και τη ζωή των πολιτών» διαμηνύει και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Δημιουργείται και πάλι αίσθημα αδικίας. Δεν θα πρέπει να περικοπεί τίποτα, δεν μπορεί λόγω κακής διαχείρισης του κράτους να την πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι».

Στο ίδιο κλίμα και η δήλωση του πράσινου βουλευτή Δημήτρη Τσιρώνη, ο οποίος ζητά εξισορρόπηση και όχι τυφλές περικοπές.

«Στο θέμα των επικουρικών συντάξεων είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να υπάρξει μία ισορροπία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι χρειάζονται περικοπές γιατί οι επικουρικές συντάξεις είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα «υπογραμμίζει και σημειώνει σε αυστηρούς τόνους αυτά είναι λεφτά των εργαζομένων και των υπαλλήλων».

Αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πάντως στοιχίζονται πίσω από αυτές τις θέσεις, υπενθυμίζοντας ότι, πολλοί εξ αυτών είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα ψηφίσουν άλλα επώδυνα μέτρα, ενώ κάποιοι άλλοι εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί και περιμένουν τις αποφάσεις του σημερινού υπουργικού συμβουλίου για να τοποθετηθούν, ελπίζοντας σε βελτιωτικές αλλαγές και προσπάθειες άμβλυνσης των μέτρων, που προκάλεσαν αναβρασμό.

Πάντως είναι γεγονός ότι αν “κατα λάθος σκάσουν εκλογές” στην παρούσα συγκυρία και με επικείμενο νέο κόψιμο των επικουρικών πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να αρθρώσουν λόγο στους ψηφοφόρους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.Μέχρι τώρα στηρίχτικαν στην κοινωνική μηχανική για να περάσουν τα μέτρα και με ελπίδα στην κοντή μνήμη του μέσου ψηφοφόρου καταναλωτή ο οποίος με ένα 2ωρο παρακολούθησης ανούσιων προγραμμάτων στην τηλεόραση έχει ξεχάσει τι έφαγε το μεσημέρι.Αλλά φευ,το κόψιμο των συντάξεων δεν ξεχνιέται με τίποτα γιατί απλούστατα δεν θα έχεις να φας το μεσημέρι όχι να ξεχάσεις.

Τμήμα ειδήσεων Defencenet.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *