Προετοιμάζεται για πιθανή ενεργοποίηση των CDS η ISDA

Η ISDA δημοσίευσε χθες μια προκαταρκτική λίστα των ελληνικών ομολόγων που μπορεί να επηρεαστούν από ένα πιστωτικό γεγονός σε σχέση με την αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους.

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού κρατικού χρέους των 206 δισ. ευρώ, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται αύριο το πρωί, μπορεί να ενεργοποιήσουν την πληρωμή των CDS. Μια απόφαση της ISDA αναμένεται στο άμεσο μέλλον.

Η Διεθνής Ένωση Συμφωνιών και Ανταλλαγής Παραγώγων έχει ήδη δηλώσει από τον Ιανουάριο ότι εάν ενεργοποιηθούν τα CACs, αυτό θα προκαλέσει ενεργοποίηση και των ελληνικών CDS.

Εάν η ISDA αποφασίσει ότι έχει συμβεί «πιστωτικό γεγονός», τα συμβόλαια CDS θα ενεργοποιηθούν και θα πραγματοποιηθεί μια δημοπρασία για να διευθετηθούν αυτά τα συμβόλαια.

Σύμφωνα με την Ένωση, η λίστα παρέχει πληροφορίες σχετικά με το εύρος των υποχρεώσεων που μπορεί να είναι επιλέξιμες για να συμμετάσχουν στη δημοπρασία.

Επίσης, οι μετέχοντες της αγοράς καλούνται επίσης να συνεισφέρουν στη λίστα υποβάλλοντας τα σχετικά έγγραφα στην ISDA.

Η δημοσίευση της λίστας δεν σημαίνει ότι η ISDA ή η επιτροπή εκφράζουν την άποψη ότι θα συμβεί ένα πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, προστίθεται ότι καθώς η Ελλάδα εξετάζει τη χρήση της νομοθεσίας για τα CAC, είναι συνετό για την ISDA να είναι προετοιμασμένη σε περίπτωση που χρειαστεί να αποφασιστεί.

Σημειώνεται ότι το καθαρό ποσό των ελληνικών CDS ανέρχεται σε 3,2 δισ. δολάρια.

Πηγή:www.capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *