Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στην Κεντρική Αστυνομική Διεύθυνση οδηγήθηκε ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, η οποία ξεκίνησε στις 12 το πρωί, καθώς δέχθηκε ερωτήσεις βάσει του υπομνήματος που παρέδωσε.

Ο πρώην υπουργός κρίθηκε προφυλακιστέος, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες αμοιβές, που φέρεται να έλαβε για τις προμήθειες των συστημάτων TOR-M1 και υποβρυχίων.

Ο ίδιος απολογήθηκε σχετικά με το θέμα της προμήθειας των υποβρυχίων και των εταιριών off shore όπου εμπλέκεται, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν έθιξε το θέμα των πυραύλων TOR-M1, που είχε απασχολήσει την ειδική εξεταστική επιτροπή της βουλής, υπόθεση της οποίας η δικογραφία είναι ογκωδέσταση.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του με τις κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και μίζες, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπήρχε ύποπτο έμβασμα στους λογαριασμούς του.

Λόγω της σημερινής αργίας τα σωφρονιστικά ιδρύματα παραμένουν κλειστά, και έτσι ο κ. Τσοχατζόπουλος θα οδηγηθεί πιθανόν αύριο στις φυλακές Κορυδαλλού, ως υπόδικος. Σήμερα αναμένεται να κρατηθεί στη ΓΑΔΑ.

Για αύριο είναι προγραμματισμένες οι απολογίες συνεργατών του πρώην υπουργού, και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η τακτική ανακριτική διαδικασία.

24h NewsRoom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *