Πρόστιμο 5 δισ. δολ. σε πέντε από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ

Ομοσπονδιακό δικαστήριο ενέκρινε μια διευθέτηση υπόθεσης στεγαστικού δανείου 25 δισ. δολαρίων με τις πέντε κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες, που αφορούσε στις κατηγορίες σχετικά με κατασχέσεις που έγιναν κατά παράβαση των όρων αλλά και σε ανάρμοστη συμπεριφορά στην εξυπηρέτηση στεγαστικών δανείων.

Η Αμερικανίδα δικαστής Rosemary Collyer υπέγραψε τις συγκεκριμένες διευθετήσεις την Τετάρτη, αλλά η έγκρισή τους δεν έγινε δεκτή μέχρι την Πέμπτη.

Η υπόθεση ανακινήθηκε μετά από καταγγελίες σε 49 πολιτείες και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί πως οι τράπεζες δεν αποδέχονται τις κατηγορίες.

Οι πέντε τράπεζες είναι οι Bank of America, Citigroup, JPMorgan Chase, Wells Fargo και Ally Financial, οι οποίες συμφώνησαν να πληρώσουν συνολικά 5 δισ. δολάρια στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και στις πολιτείες.

Συμφώνησαν ακόμη να μειώσουν το ύψος των στεγαστικών δανείων και να αναδιαρθρώσουν τα προβληματικά δάνεια από το χαρτοφυλάκιο των δανείων που εξυπηρετούν, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υπόλοιπες νομισματικές τους υποχρεώσεις, στο πλαίσιο του διακανονισμού.

Η κυβέρνηση δήλωσε πως πρόσθεσή της ήταν να «αποκαταστήσει» τις βλάβες που φέρεται να προέκυψαν από την «παράνομη συμπεριφορά».

Ωστόσο, η συμφωνία αντιμετώπισε κριτική από τους επενδυτές ενυπόθηκων τίτλων, οι οποίοι ανησυχούν ότι θα μπορούσαν να ζημιωθούν οικονομικά από διαγραφές δανείων και άλλες τροποποιήσεις.

Πηγή:www.capital.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Πρόστιμο 5 δισ. δολ. σε πέντε από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ”

  1. Μέχρι και στο ναό του καπιταλισμού, τιμωρούν τις τράπεζες όταν παρανομούν.

    Στην Ελλάδα ….. τίποτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *