Σέρρες: Οι μισές πολυκατοικίες δεν ανάβουν καλοριφέρ λόγω κρίσης

Σύμφωνα με τα περσινά ενδεικτικά στοιχεία η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης στις Σέρρες έχει πτώση κατά 45% σε σύγκριση με πέρυσι , τον πρώτο μήνα της διανομής του…

Χωρίς να ανάψουν τα καλοριφέρ τους θα διανύσουν, όπως φαίνεται, τον χειμώνα οι ένοικοι των περισσοτερων πολυκατοικιών της πόλης. Σύμφωνα με τα περσινά ενδεικτικά στοιχεία η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης στις Σέρρες έχει πτώση κατά 45% σε σύγκριση με πέρυσι , τον πρώτο μήνα της διανομής του, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Σερρών Γιώργος Κοτζάογλου, ποσότητα η οποία δεν μπορεί ακόμη να μεταφραστεί σε τόνους πετρελαίου οι οποίοι παραμένουν άθικτοι στις δεξαμενές των πρατηρίων του νομού .

Οι λύσεις που αναζητούν οι Σερραίοι να ζεσταθούν βρίσκονται ανάμεσα στους θερμοπομπούς όπου η ζήτησή τους έχει αυξηθεί κατά πολύ αφού ενδεικτικά κατάστημα ηλεκτρικών ειδών κατάφερε σε διάστημα μίας εβδομάδας να διαθέσει περισσότερους από τριακόσιους στους καταναλωτές.

Την ίδια ώρα στις μονοκατοικίες αυξήθηκε η κατανάλωση καυσόξυλων καθώς οι περισσότεροι προτιμούν να ζεσταθούν με το τζάκι που διαθέτουν, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επέλεξαν την αγορά ξυλόσομπας αυξάνοντας ραγδαία τις πωλήσεις τριών νέων καταστημάτων στις Σέρρες που επέλεξαν να ασχοληθούν με τη δουλειά του παππού τους και να φέρουν τις ξυλόσομπες στις βιτρίνες.

Περιορισμένο ενδιαφέρον υπάρχει στα καύσιμα πέλετ, λόγω του υψηλού κόστους της δαπάνης για τη νέα εγκατάσταση που κυμαίνεται στα 2.000 – 3000 ευρώ παρότι η τιμή του δεν ξεπερνά τα 200 – 220 ευρώ τον τόνο.

Την ίδια ώρα, αυξητικές τάσεις παρουσιάζει η χρήση τηλεθέρμανσης στις Σερρες καθώς η τιμή διαμορφώνεται χαμηλότερη κατά 20% από το πετρέλαιο θέρμανσης. «Η κατάσταση θα χειροτερέψει» τονίζει ο κ. Κοτζάογλου επισημαίνοντας ότι μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα αγγίξει την τιμή του πετρελαίου κίνησης.

Όσο για τον χειμώνα που έρχεται ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Σερρών επισημαίνει πως αναμένει την πτώση της ζήτησης του πετρελαίου να αγγίζει το 80% καθώς ήδη η τιμή του αγγίζει τα 93 λεπτά το λίτρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *