Σήμερα η παγκόσμια κινητοποίηση “Είμαστε όλοι Έλληνες”

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν στις 14:00 έξω από τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης από το Παρίσι ως τη Ρώμη και από το Ντίσελντορφ ως τη Μαδρίτη.

Αντίστοιχη κινητοποίηση προγραμματίζεται ακόμη και στη Νέα Υόρκη στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.

Τα κοινωνικά δίκτυα με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» επισημαίνουν ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!»

3 σχόλια σχετικά με το “Σήμερα η παγκόσμια κινητοποίηση “Είμαστε όλοι Έλληνες””

  1. Οφείλω να ευχαριστήσω όλους όσους στέκονται στο πλευρό της χώρας μας αυτές τις δραματικές ώρες που περνάμε και σαν λαός που έχουμε δείξει την αλληλεγγύη μας με διάφορους τρόπους  όλα αυτά τα χρόνια.
    Αν είχα τρόπο αυτό που θα ζητούσα από τους λαούς του κόσμου που για σήμερα θα είναι όλοι Έλληνες είναι να έχουν σαν  σύνθημα Φέρτε πίσω τα κλεμμένα από την Ελβετία, Κάτω η διαφθορά, Δικαιοσύνη ΤΩΡΑ!

    1. Και εμεις που ειμαστε οι Ελληνες?  Εμεις δεν επρεπε να ειμασταν πρωτοποροι?
      Να νοιαζοντε περισσοτερο οι ξενοι απο μας? 

  2. Εκτιμώ ότι θα διογκωθεί περαιτέρω το συγκεκριμένο κίνημα. Ο Ευρωπαίος πολίτης μπορεί να είναι λίγο νωθρός, λόγω υψηλού βιοτικού επιπέδου (προς το παρόν), αλλά ΔΕΝ είναι χαζός. Αντιλαμβάνεται ότι μετά την Ελλάδα έρχεται και η σειρά του, προκειμένου να συμπιεστεί το κόστος παραγωγής της Ευρωπαϊκής μεγαλοβιομηχανίας και κεφαλαίου, για να ανταγωνιστεί καλύτερα και με μεγαλύτερο κέρδος, Κινέζους και Ινδούς. Επίσης, γνωρίζει μεγάλες αλήθειες, όπως για παραδείγμα ότι η Γερμανία συμπιέζει ,και στην ουσία απαγορεύει την οποιαδήποτε αύξηση της εσωτερικής της κατανάλωσης, μέσω της μόνιμης συμπίεσης ή στασιμότητας των μισθών και αποδοχών. Άρα, δεν επιτρέπει τους εταίρους της να αυξήσουν τις εξαγωγές τους προς αυτήν! Η αντίδραση του κόσμου θα φουντώσει ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *