Σήμερα το “ok” για το νέο δάνειο – Τα χρήματα τριών ετών κρίνονται σε μια μέρα

Καυτή εβδομάδα για να μην λήξουν οι προθεσμίες των ομολόγων που πρέπει να πληρωθούν – Την Πέμπτη ξεκλειδώνει τα 28 δισ. το ΔΝΤ – Ως την Παρασκευή πρέπει να έχουν μπει τα πρώτα χρήματα στα ελληνικά ταμεία Το κούρεμα ολοκληρώθηκε ουσιαστικά, τώρα ήρθε όμως η ώρα για την… ουσία για τη χώρα μας. Το νέο δάνειο δηλαδή. Το eurogroup αναμένεται σήμερα να  ξεκλειδώσει τη διαδικασία και πλέον Ευρωζώνη και ΔΝΤ καλούνται να καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα του νέου δανειακού πακέτου.

Το τυπικό ok αναμένεται να δοθεί gia ta 130 δισ ευρώ και την Τετάρτη οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών (EuroWorking Group) αναμένεται να καθορίσουν τα ποσά και το χρονοδιάγραμμα της κάθε δόσης . Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα πρέπει η Ελλάδα να λάβει τουλάχιστον ένα μέρος της πρώτης δόσης. Θα πρέπει, λοιπόν, να καταβληθούν περί τα 5 δις ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία κατέχει ομόλογα ισόποσης αξίας που λήγουν στις 20 του μήνα.

Την Πέμπτη πρόκειται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με αντικείμενο την έγκριση της συμμετοχής του Ταμείου με 28 δις ευρώ στο νέο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι σε 16 τριμηνιαίες δόσεις των1,65 δις ευρώ η κάθε μία. Αυτά… εκτός συνόρων, καθώς οι στρατιές επιτηρητών που έστω και με άλλο όνομα θα βρίσκονται σε μόνιμη βάση εντός των συνόρων ελέγχοντας την τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η χώρα και κατά περίπτωση θα κρίνουν για την εκταμίευση των δόσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *