Σε ακυβερνησία οδηγείται η Ελλάδα…

Ενώ σε 48 ώρες λήγει το τελεσίγραφο των δανειστών

Τη στιγμή κατά την οποία η χώρα έχει προθεσμία 48 ωρών, έως την Κυριακή δηλαδή, για να ψηφιστούν τα μέτρα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης δηλώνει ότι δεν ψηφίζει την δανειακή σύμβαση τονίζοντας ότι πρόκειται για «συνθήκη υποτέλειας που δένει τη χώρα για 30-40 χρόνια».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν αποσύρει τους βουλευτές του από την κυβέρνηση αλλά… δεν μένει σ’ αυτή.

Την ίδια στιγμή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα όρια έκρηξης καθώς αυξάνει ο αριθμός των βουλευτών που δηλώνουν ότι δεν ψηφίζουν την δανειακή σύμβαση.

Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ενώ παραμένει ανοιχτό το εάν ο Αντώνης Σαμαράς θα δεχθεί την νέα απαίτηση των δανειστών να υπογράψουν το κείμενο της συμφωνίας.

Γεγονός είναι ότι η χθεσινή συνέντευξη μετά το eurogroup του Γιούγκερ με το αυθάδες ύψος και τις απαιτήσεις προκάλεσε το ελληνικό πολιτικό σύστημα αλλά και τους πολίτες οι οποίοι κατέκλισαν σήμερα με μηνύματα τα πολιτικά κόμματα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες το υπουργικό συμβούλιο που αρχίζει σε λίγο παίρνει δραματικό χαρακτήρα και ακόμα πιο δραματικό οι συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *