Σε «κοράκια» 220.000 «κόκκινα» δάνεια

Για ένα… κομμάτι ψωμί ξεπουλούνται σε ¨κοράκια΄ δεκάδες χιλιάδες “κόκκιινα” δάνεια. Πέντε εξειδικευμένα funds έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αγοράσουν 220.00 ¨κόκκινα¨ δάνεια από τη Eurobank.

Στο πακέτο των δανείων, σύμφωνα με τον ιστότοπο eyro2day περιλαμβάνονται οφειλές από υπερανάληψη μετρητών και χρέη από πιστωτικές κάρτες, των οποίων το ύψος διαμορφώνεται χαμηλότερα από τις 10.000 ευρώ.

Το τίμημα που προσφέρουν οι υποψήφιοι αγοραστές στην τράπεζα για την απόκτηση του πακέτου διαμορφώνεται μεταξύ των 0,05 και 0,07 ευρώ για κάθε 1 ευρώ ονομαστική αξία δανείου και συνολική αξία των δανείων ανέρχεται σε 2,8 δισ. ευρώ μαζί με τους τόκους (1,5 δισ. ευρώ το κεφάλαιο).

Πρόκειται, ουσιαστικά, για δάνεια τα οποία έχουν καταγγελθεί, δεν αποπληρώνονται πάνω από 2 έτη και η Eurobank έχει σχηματίσει προβλέψεις που αγγίζουν το 100%και επομένως η τράπεζα αναμένεται να εγγράψει  και ένα μικρό κέρδος.

Η μεταβίβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις σε ένα μήνα περίπου, οπότε οι 220.000 περίπου δανειολήπτες θα αρχίσουν να δέχονται οχλήσεις από τα “κοράκια”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *