Σπίτια στη μισή τιμή

“Με την νέα φορολόγηση των ακινήτων η αξία των σπιτιών των ιταλών μπορεί να μειωθεί μέχρι και κατά 50%”, αναφέρει σε έκθεσή του το ινστιτούτο οικονομικών και κοινωνικών ερευνών Censis στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ινστιτούτου, Τζουζέπε Ρόμα, “για να αντιμετωπίσουν την επιστροφή στην φορολόγηση του πρώτου ακινήτου, το οποίο χρησιμοποιούν για ιδιοκατοίκηση, οι Ιταλοί θα αρχίσουν να πωλούν τα δεύτερα και τρίτα σπίτια τους, σε μια προσπάθεια να μην αγγίξουν τις αποταμιεύσεις τους”.

Σύμφωνα με το Censis το 22,6% των ιταλικών οικογενειών αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή των δόσεων των στεγαστικών τους δανείων. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ πιθανό να πωλήσουν ακίνητα και όχι πλέον να αγοράζουν με δάνεια.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Ιταλίας, Istat προσθέτει ότι το 2011 ο οικοδομικός τομέας υπέστη μείωση 20,3% του συνολικού του τζίρου και τα φετινά στοιχεία αναμένεται να είναι ακόμη πιο αρνητικά.

www.enikos.gr

3 σχόλια σχετικά με το “Σπίτια στη μισή τιμή”

    1. Το κραχ είναι επιεικής χαρακτηρισμός σε σχέση με τα επερχόμενα!

      Είναι γνωστό ότι σε όλη την Ευρώπη (και ειδικά στο Νότο), η οικονομία βασίστηκε για μία δεκαετία τουλάχιστον στην αρρωστημένη αλυσίδα “δάνεια, οικοδομή, αγορά σπιτιών”. Όταν έχεις μεταφέρει την παγκόσμια παραγωγή στην Κίνα και την Ινδία, ο Δυτικός πολίτης τί θα κάνει? Υπηρεσίες και οικοδομή. Το παραμύθι όμως έχει πάντα … τέλος!

      Από αυτή τη φούσκα έφαγε σφαλιάρα η Αμερική και δε μπορεί να συνέλθει, η Ευρώπη θα ξεφύγει? Στην ίδια παγίδα έχει πέσει και η Κίνα, απλά εκεί τα κρύβουν καλά ως πιό κρατικοποιημένη Οικονομία. Όχι όμως για πολύ ακόμα …. 

  1. Ολο υποσχέσεις είσαι λέμεεεεεεεεεεε ,
    όλο στρίβειν δια του αραβώνως είσαι λέμεεεεεε ,
    εγώ θέλω να το πάρω το Κραχο-κόριτσο λέμεεεεε και δε μου κάθεται το ρουφιάνικο
    λέωωωωω !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *