Στήνει δικαστήρια για πολιτικούς ο Σαμαράς!

Σηκώνει παντιέρα με σημαία του τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του planet-greece, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βλέποντας τα ποσοστά του κόμματος όχι μόνο να μην αυξάνουν αλλά σε ορισμένες δημοσκοπήσεις να μειώνονται, αφήνει τα θέματα της λαθρομετανάστευσης, των κουκουλοφόρων και της εγκληματικότητας, που τόσο πολύ καλά έχουν δουλέψει οι Καμμένος και Καρατζαφέρης κι ετοιμάζεται να σηκώσει πολύ ψηλά το θέμα των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ, που φέρονται να εμπλέκονται σε σκάνδαλα, αλλά και πρώην κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που πλέον βρίσκονται εκτός κόμματος.

Όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές, στο planet-greece, θα κάνει λόγο για παραπομπή στη δικαιοσύνη όλων όσοι με τις ενέργειες και υπογραφές τους είτε ζημίωσαν κατά πολλά δισ. ευρώ το ελληνικό δημόσιο, είτε έχουν πλουτίσει, χτίζοντας πολυτελείς βίλες, διάγοντας ταυτόχρονα βίο που θα ζήλευαν ακόμη κι εμίρηδες.

Ίσως, στο «Ζάππειο 3″ ο Αντώνης Σαμαράς να κάνει την απόλυτη έκπληξη, κάνοντας λόγο ακόμη και για το στήσιμο ειδικών δικαστηρίων για τους υπαίτιους της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας.

Έτσι κάθε άλλο παρά τυχαίες μπορούν να θεωρηθουνοι χθεσινές ανακοινώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μιχελάκη, χθες, όταν αποφασίστηκε η προφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, με τη σύμφωνα γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

«Εξοντώστε τον Βενιζέλο»

Πλέον η Συγγρού βάζει στο στόχαστρο της τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον οποίο και χαρακτηρίζει ως βασικό συνήγορο του κ. Τσοχατζόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των TORM1 και την Ιπποκράτους να τονίζει με νόημα ότι δεν συνέδεσε ποτέ τον κύριο Σαμαρά με το Βατοπαίδι και τα ομόλογα κάνοντας λόγο  για πολιτική χυδαιότητα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίες και ταυτόχρονα να επιτίθεται κατά του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος υπήρξε βασικός συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των TORM1, δεν δικαιούται, πλέον, να σιωπά», επισημαίνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

«Είναι, άλλωστε», προσθέτει «ο ίδιος που – το 2010 – αναθεώρησε την επαχθή σύμβαση Τσοχατζόπουλου, για τα υποβρύχια, αποδεχόμενος ακόμη επαχθέστερους όρους.

«Για παράδειγμα: Δέσμευσε το Δημόσιο να καταβάλλει τα οφειλόμενα ποσά σε τακτές ημερομηνίες, χωρίς, όμως, να δεσμεύσει την κατασκευάστρια εταιρία, για αντίστοιχη πρόοδο των εργασιών. Και χωρίς να προβλέψει εγγυητικές επιστολές, καλής εκτέλεσης ή έγκαιρης παράδοσης.

«Οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Βενιζέλος, ως υπουργοί Εθνικής Άμυνας, με τις δύο αυτές συμβάσεις, πέτυχαν το ακατόρθωτο. Να έχουμε πληρώσει πάνω από δύο δισ. ευρώ, αλλά – αντί των οκτώ – να έχουμε παραλάβει, μετά από 12 χρόνια, μόνο ένα υποβρύχιο. Και αυτό με προβλήματα, τα οποία διορθώθηκαν εκ των υστέρων. Η Νέα Δημοκρατία, όπως ήταν φυσικό, ούτε ψήφισε την κύρωση της σύμβασης Βενιζέλου, ούτε την υλοποίησε από το Νοέμβριο του 2011, μέχρι σήμερα».

Η Φώφη προσπαθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά

«Το ΠΑΣΟΚ δεν δίστασε ευθύς εξαρχής να διαγράψει τον κ. Τσοχατζόπουλο από τις τάξεις του» επισημαίνει από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Προσθέτει ακόμα ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε ποτέ να συνδέσει τον κ. Σαμαρά προσωπικά, ούτε με το Βατοπαίδι, ούτε με τους ‘κουμπάρους’, ούτε με τα δομημένα ομόλογα, ούτε με την υπόθεση Παυλίδη, δηλαδή με υποθέσεις της περιόδου 2004-2009, γιατί θέλουμε πάντα να διαχωρίζουμε την ατομική πολιτική και ποινική ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων από κόμματα και κυβερνήσεις.

«Το θέμα είναι ότι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, υπάρχει έρευνα σε βάθος και καταλογισμός ευθυνών. Αν το 2005 υπήρχαν στη διάθεση της Δικαιοσύνης και της Βουλής τα στοιχεία που υπάρχουν τώρα, η στάση όλων μας θα ήταν από τότε διαφορετική σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

«Τα σημερινά, όμως, στοιχεία συγκεντρώθηκαν χάρη στην προανακριτική επιτροπή που συγκρότησε το ΠΑΣΟΚ το 2011 για την υπόθεση των υποβρυχίων. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι η ΝΔ προσπαθεί, κατά τρόπο θεσμικά και πολιτικά απαράδεκτο, να ταυτίσει τις αρχικές συμβάσεις για τα υποβρύχια με την τεράστια προσπάθεια που έγινε το 2010 για την διάσωση των ναυπηγείων και των χρημάτων που έδωσε ο ελληνικός λαός, χωρίς να έχει παραλάβει ως τότε ούτε ένα υποβρύχιο. Από τα χρήματα αυτά, ένα πολύ μεγάλο μέρος, 730 εκατομμύρια ευρώ, δόθηκαν την περίοδο 2004-2009 χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Θα έπρεπε δε, να θυμάται η ηγεσία της ΝΔ ότι το 2010 δεν υπεγράφη σύμβαση, αλλά ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία».

Τα απόνερα πήραν… τον Αβραμόπουλο

Σε άλλο σημείο το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «προκύπτει από τη δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ και μείζον ζήτημα ως προς τη λειτουργία της παρούσας Κυβέρνησης, καθώς η ΝΔ εμφανίζεται να μην έχει υλοποιήσει συνειδητά από τον Νοέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα τον ισχύοντα νόμο του κράτους για τα Ναυπηγεία και τα υποβρύχια.

«Ο σημερινός Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλος εμφανίζεται έτσι να εκτελεί κομματικές εντολές που παραβιάζουν τις κυβερνητικές αποφάσεις και τους νόμους του κράτους και εκθέτουν σε τεράστιους κινδύνους τα ποσά που έχει καταβάλει μέχρι το 2009 το ελληνικό Δημόσιο, τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

«Αυτό συνιστά εξαιρετικής σημασίας θεσμικό ζήτημα για το οποίο πρέπει προφανώς να επιληφθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και να δώσει εξηγήσεις ο κ. Αβραμόπουλος. Φτηνά κομματικά παιχνίδια με την Εθνική Άμυνα και τη δουλειά χιλιάδων ανθρώπων δεν μπορεί να παίζει κανείς».

Αριθμοί… τηλεφώνων οι μίζες του Άκη!

«Ο κ. Βενιζέλος, αντί αν επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία ας θυμηθεί τι έκανε το 2004 και το 2005 στην Εξεταστική Επιτροπή ως συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου», αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα όσα δήλωσε η κ. Γεννηματά .

«Ο κ. Βενιζέλος, αν είναι δυνατόν! έλεγε, τότε, ότι οι αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών του κ. Τσοχατζόπουλου, που είχαν εντοπιστεί, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά αριθμοί τηλεφώνων. Ισχυριζόταν, μάλιστα, ότι πήρε έναν από αυτούς και βγήκε στο τηλέφωνο κάποιος βουλευτής. Να θυμίσουμε ακόμα στον κ. Βενιζέλο, ότι έδωσε, τότε, δύο συνεντεύξεις για να υπερασπιστεί τον κ. Τσοχατζόπουλο, αλλά και να καταγγείλει τη Ν.Δ. που επέμενε στη διαφάνεια και το σεβασμό του δημόσιου χρήματος», σημειώνει ο κ. Μιχελάκης

«Σε ό,τι αφορά την απόλυτα σωστή στάση του υπουργού Εθνικής ’μυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου», συνεχίζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, «να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ, εάν πρωτύτερα δεν προχωρήσουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση και την παράδοση των υποβρυχίων, είναι αυτό που θα έπρεπε να είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ».
«Το ίδιο ισχύει», λέει καταλήγοντας, «για την απόφαση του κ. Αβραμόπουλου, να μην γίνει στο μέλλον, καμία πληρωμή, εάν πρωτύτερα δεν δοθεί έγκριση από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής».

planet-greece

2 σχόλια σχετικά με το “Στήνει δικαστήρια για πολιτικούς ο Σαμαράς!”

  1. Μπειτε στο σαιτ της ΝΔ και πεστε μου αν υπαχει κυβερνητικο προγραμμα.
    Εγω ειλικρινα δεν ειδα κατι.
    Μπηκα στο σαιτ της Ντορα και ειδα μια μαλακια 4ΧΑ4.
     
    Λοιπον … αντε και γαμηθητε σκατοπουστοι και σκατοπουτανες ολες και πεστε μας καθε ποτε γαμιεστε να ερθουμε να παρουμε σειρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *