Σταματούν και οι εφημερίες!

Χωρίς εφημερίες κινδυνεύουν να μείνουν τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας καθώς οι γιατροί σκοπεύουν να εφημερεύουν μόνο για όσες ημέρες θα πληρώνονται!

Το κούρεμα του κονδυλίου των εφημεριών κατά 50%, φέρνει νέα αναστάτωση στα δημόσια νοσοκομεία. Και το κούρεμα δεν αφορά μόνο στις εφημερίες που θα γίνουν από δω και πέρα αλλά και αυτές που έγιναν.

Δηλαδή οι γιατροί εργάσθηκαν και τώρα κινδυνεύουν να μην πληρωθούν. Πρόκειται για μια …έμπνευση της τελευταίας στιγμής του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα όπως όπως. Και βέβαια οι γιατροί στα περισσότερα νοσοκομεία σκοπεύουν να εφημερεύουν μόνο για όσο θα φθάνει το κονδύλι που έχει προβλεφθεί.

Τα κακά μαντάτα ξεκινούν ήδη από τον Μάιο οπότε και οι γιατροί θα βγάλουν προγράμματα βασισμένα στα υπάρχοντα χρήματα. Συνεπώς οι ασθενείς θα βρίσκουν γιατρό με τα …κιάλια τα βράδια στο ΕΣΥ.

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση των γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε δεχθεί αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών, αυτή τη φορά όμως απειλείται η πληρωμή δεδουλευμένων υπερωριών στο διάστημα τεσσάρων μηνών.

Πολύ περισσότερο όμως, διακυβεύεται η ασφαλής και πλήρης εφημερία των Νοσοκομείων. Τα προγράμματα εφημέρευσης καταρτίζονται με επιστημονικά κριτήρια βάσει των αναγκών υγείας από το επιστημονικό συμβούλιο και τους διευθυντές των τμημάτων . Οι εφημερίες κατά παραγγελία του εκάστοτε μειωμένου κονδυλίου είναι μια επικίνδυνη τακτική και στερείται κάθε ιατρικής δεοντολογίας και λογικής».

Και φυσικά δε σκοπεύουν να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται. Τι πιο φυσιολογικό.

Γι αυτό και αποφάσισαν μετά από γενική συνέλευση: «Αποφασίζουμε την κατάρτιση ασφαλών προγραμμάτων (ξεκινώντας από το Μάιο) για όσες ημέρες του μήνα επαρκεί το κονδύλι της εφημεριακής αποζημίωσης. Από εκεί και πέρα αφορά στη Διοίκηση και το Υπουργείο να δώσει λύση και να αναλάβει την ευθύνη της λύσης αυτής».

www.iatropedia.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *