Στον αέρα και η δανειακή σύμβαση

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν με τον Λ. Παπαδήμο οι κ. Σαμαράς Παπανδρέου σε ότι αφορά την στάση και τις απαιτήσεις της ευρωζώνης στο eurogroup της Δευτέρας.

Το κλίμα πάντως ήταν βαρύ καθώς η ελληνική πλευρά αδυνατεί πλέον να παρακολουθήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και εμπεδώνεται η άποψη ότι η στόχος της Γερμανίας και των δορυφόρων της είναι η τιμωρία… προς παραδειγματισμό της Ελλάδας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξετάστηκε και στις δύο συναντήσεις το ενδεχόμενο το eurogroup να μη πάρει αποφάσεις και το θέμα «Ελλάδα» να οδηγηθεί σε έκτακτη σύνοδο κορυφής κάτι που σαφώς υποκρύπτει τροποποίηση της δανειακής σύμβασης, πριν καν υπογραφεί.

Αυτό θα σήμαινε εκτός των άλλων και καθυστέρηση του PSI με όλες τις συνεπακόλουθες συνέπειες. Σύμφωνα με πηγές από την ΝΔ ο Λ. Παπαδήμος ενημέρωσε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης, ενώ σύμφωνα με πηγές από το ΠΑΣΟΚ, το πρόβλημα δεν είναι μόνο πολιτικό αλλά κυρίως οικονομικό με νέες απαιτήσεις και νέες πιέσεις για δεσμεύσεις.

Και από την πλευρά του Α. Σαμαρά και του Γ. Παπανδρέου τηρήθηκαν χαμηλοί τόνοι στις προς τα έξω τοποθετήσεις όμως είναι φανερό ότι τα νέα που άκουσαν από τον Λ. Παπαδήμο δεν ήταν καθόλου καλά. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε και είναι ενδεικτικό της συνολικής στάσης που σκοπεύει να κρατήσει ότι «η Ελληνική πλευρά έκανε ότι χρειαζόταν». Ας σημειωθεί ότι στις συναντήσεις δεν τέθηκε από καμιά πλευρά το θέμα των εκλογών και δεν εξετάστηκαν νέα σενάρια για το χρόνο διεξαγωγής τους.

24h NewsRoom

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *