Συναγερμός στην Ευρώπη – Φοβούνται αστάθεια μετά τις εκλογές στην Ελλάδα

– Τρέμουν στο ενδεχόμενο αδύναμης κυβέρνησης και θεωρούν καταστροφικές τις διαδοχικές εκλογές
– Ηχηρές οι παρεμβάσεις για ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση
– Στο “μικροσκόπιο” κάθε δήλωση πολιτικού αρχηγού

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως κάθε άλλο παρά έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης της ελληνικής οικονομίας στέλνουν οι δανειστές μας. Με ηχηρές παρεμβάσεις τους υπενθυμίζουν ότι είναι απαράβατος όρος μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου να υπάρξει ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση.

ΕΕ και ΔΝΤ ούτε να φανταστούν δεν θέλουν μια αδύναμη κυβέρνηση και θεωρούν καταστροφικές τις διαδοχικές εκλογές. Οπως γράφει το ΕΘΝΟΣ, στις Βρυξέλλες αλλά και στο ΔΝΤ παρακολουθούν αναλυτικά και σε καθημερινή βάση τον τρόπο που εξελίσσεται η προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα, αναλύουν τις δηλώσεις αλλά και τη ρητορική των κομμάτων.

Πρώτη πηγή ανησυχίας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, είναι ο εκτροχιασμός των πολιτικών δυνάμεων σε εξωπραγματικές υποσχέσεις αφού πρακτικά υπονομεύουν την εφαρμογή των υποχερώσεων που έχει αναλάβει η χώρα.

Παράλληλα το ενδεχόμενο ακυβερνησίας και προσφυγής ξανά σε κάλπες αποτελεί ένα από τα καταστροφικά σενάρια που εξετάζονται σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον και τότε -σημειώνει η εφημερίδα- θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η σκληρή αντίδραση απο τους δανειστές που θα επισείσουν τον κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Συναγερμός στην Ευρώπη – Φοβούνται αστάθεια μετά τις εκλογές στην Ελλάδα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *