Σχέδιο: «α-βα-βα οι εκλογές»

Το ‘χουμε ξαναπεί. Λάου-λάου μας το πάνε. Προσέξτε τον τόνο. Όχι λαού-λαού. Γιατί ο τελευταίος που τους ενδιαφέρει είναι ο λαός.

Ή, μάλλον, όχι. Δε μας έχουν γραμμένους. Μας φοβούνται, στην πραγματικότητα. Με τίποτα δε θέλουν να βγούμε και να μιλήσουμε. Γιατί θα τους πάρει και θα τους σηκώσει.

Γι’ αυτό και –όπως έχει από καιρό προειδοποιήσει η στήλη– όλο και τις αναβάλουν τις εκλογές. Δήθεν κυβέρνηση συγκεκριμένου σκοπού και χρόνου αυτή του Παπαδήμου… Δήθεν θα κάναμε εκλογές το Φεβρουάριο, μετά Μάρτιο, αρχές και τέλη Απριλίου, τώρα το πήγαν «σίγουρα» στις 6 Μαΐου και χτες μας πέταξαν το «νέο» ότι μάλλον θα χρειαστεί να πάμε μια βδομάδα ακόμη πίσω. Να τα μέσα Μαΐου! Και μετά; Μετά θα μας πούνε ότι έπιασε καλοκαίρι, πως τώρα πρέπει να πάρουμε τα μέτρα που έχουμε υποσχεθεί στην τρόικα για Ιούνιο και είναι αδύνατο να αφήσουμε, μέρες που είναι, το… γάμο και να τρέχουμε για πουρνάρια! Οπου «γάμος», κατ’ αυτούς, οι υποκλίσεις που κάνουν στους ξένους και «πουρνάρια», βέβαια, η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού. Ενός λαού, τον οποίο κυβερνούν ακόμη αυτοί που βγήκαν με το «λεφτά υπάρχουν».

Και δώσ’ του και μας προετοιμάζουν. Βγαίνουν κάτι λαγοί και μιλάνε για εξάντληση τετραετίας. Κάτι πολιτικοί παλαιάς –παλαιότατης- κοπής που μας λένε ότι δεν είναι ώρα για εκλογές τώρα. Κάτι media που μας τρομοκρατούν με το πόσο κακό θα κάνουν «αυτήν ειδικά» τη στιγμή στην οικονομία οι εκλογές και πόσο θα πολλαπλασιαστούν τα δεινά μας, αν τολμήσουμε να εκφραστούμε δημοκρατικά. Ασε την κυβέρνηση την ίδια που όλο και μια απίθανη δικαιολογία εφευρίσκει για να πάει την κάλπη ακόμη λίγο πιο πίσω. (Υπάρχουν νομοθετικές εκκρεμότητες σε σχέση με το μνημόνιο, λέει. Μα αυτοί δε μας λέγαμε ότι, για να πάρουμε το δάνειο, έπρεπε να έχουμε πρώτα ψηφίσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ; Αυτοί δε μας βάλανε ακόμη και τις υπουργικές αποφάσεις του plan b να υπογράψουμε για να πάνε με τον πάκο τα χαρτιά στο eurogroup και να πάρουν τα λεφτά; Ποιος τους πιστεύει πώς, ξαφνικά, βρέθηκαν τώρα οι «εκκρεμότητες»;). Και, βέβαια, οι τροϊκανοί που μας λένε «α-απ-πα» μην κάνετε εκλογές, θα καταστραφείτε, αλλά αν τυχόν και κάνετε –αν κάτι πάει στραβά και δεν τις καταργήσουν οι «yesmen» τους- μην τυχόν και ψηφίσετε τίποτε άλλο από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.!

Οι δικοί μας (εντάξει, λέμε και καμιά μαλ… να περάσει η ώρα –ακούς εκεί «δικοί μας») γιατί δεν κάνουν εκλογές, λοιπόν; Όχι, δεν είναι καν επειδή φοβούνται ότι θα τους μαυρίσει όλος ο κόσμος. Το φοβούνται κι αυτό (όπως φοβούνται ότι ο κόσμος θα τους κάνει πολύ χειρότερα), αλλά περισσότερο ακόμη φοβούνται τους ξένους και δεν τολμούν να προκηρύξουν εκλογές όσο δεν έχουν πάρει την άδειά τους. Κι ας μας την έδωσε τη δική του άδεια ο Σόιμπλε δηλώνοντας σε πρωτοσέλιδη συνέντευξή του σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα ότι είναι –λέει- δικαίωμά μας να κάνουμε εκλογές. (Τι κατάντια, Θεέ μου, να μας λέει ένας ξένος αξιωματούχος, ανοιχτά και επισήμως, πότε θα ψηφίσουμε και πότε όχι…). Αλλά δε τους φτάνει αυτός. Θέλουν και τις άδειες των υπολοίπων: της Μέρκελ και Σια.

Εκεί φτάσαμε. Ούτε στάλα δημοκρατίας δεν απέμεινε στη γενέτειρά της. Μας εξευτελίζουν καθημερινά. Εχουν βάλει μια ολόκληρη χώρα να μιλάει για τις εκλογές-φάντασμα. ΟΙ υποψήφιοι έχουν αρχίσει προεκλογική εκστρατεία για κάτι εκλογές που, ακόμη και σήμερα, είναι μόνο στη φαντασία τους.

Και, στο τέλος-τέλος, μακάρι να έχουν δίκιο τα κανάλια. Μακάρι να διαψευστώ. Και, όντως, τη Μ. Τετάρτη να προκηρύξουν εκλογές. Και να πω ότι έκανα λάθος. Και να ομολογήσω ότι τους αδίκησα βρε τους ανθρώπους. Και να πω και «μπράβο, άργησαν, μας βγάλανε την ψυχή, αλλά θα τις κάνουν τελικά».

Αν –όμως- επιβεβαιωθώ, ας έχουν το νου τους οι εμπνευστές το σχεδίου «α-βα-βα οι εκλογές» γιατί ένα απρόσμενο συμβάν –όπως η αυτοκτονία του συνταξιούχου- μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια. Για τα καλά.

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

www.newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *