Τέλος… ακινησίας θα καταβάλουν οι “σκαφάτοι”

Τέλος ακινησίας από 10 έως 100 ευρώ το χρόνο θα πρέπει να καταβάλλουν όσοι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής «δέσουν» τα σκάφη τους προκειμένου να αποφύγουν τεκμήρια και έκτακτες εισφορές.

Με κοινή απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Π. Οικονόμου, Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνας καθορίζεται ανταποδοτικό τέλος επί της βεβαίωσης ακινησίας ιδιωτικών σκαφών αναψυχής που χορηγούν οι Λιμενικές Αρχές, προς ενίσχυση των πόρων του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Ναυτικού (Ε.Λ.Ο.Α.Ν.), ως εξής: για σκάφη μήκους έως 7 μέτρα 10 ευρώ, πάνω από 7 και έως 15 μέτρα 20 ευρώ, πάνω από 15 και έως 25 μέτρα 40 ευρώ και πάνω από 25 μέτρα 100 ευρώ.

Για την απόδειξη καταβολής του προβλεπόμενου ανά κατηγορία σκάφους χρηματικού ποσού, οι Λιμενικές Αρχές που εκδίδουν την βεβαίωση ακινησίας, θα παραλαμβάνουν σχετικό παραστατικό κατάθεσης υπέρ του Ε.Λ.Ο.Α.Ν. σε τραπεζικό λογαριασμό ή σε συγκεκριμένο Κωδικό σε δημόσιο ταμείο. Εναλλακτικά, οι Λιμενικές Αρχές θα εισπράττουν το ανάλογο χρηματικό ποσό από τον ενδιαφερόμενο και θα εκδίδουν απόδειξη είσπραξης υπέρ Ε.ΛΟ.Α.Ν.

Κάθε Λιμενική Αρχή θα τηρεί βιβλίο εσόδων υπέρ Ε.Λ.Ο.Α.Ν. και θα υποβάλλει σχετική μηνιαία αναφορά στην Διεύθυνση Χρηματικού Ελέγχου Δαπανών και Ασφάλισης Προσωπικού του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ακινησία για σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης αναγνωρίζεται από το 2010. Για την απόδειξη του χρόνου ακινησίας πρέπει να συνυποβάλλεται με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος βεβαίωση της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής για το ακριβές χρονικό διάστημα (χρόνος έναρξης και λήξης ακινησίας ή συνέχιση της ακινησίας κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους), που θα προκύπτει από τις αντίστοιχες καταχωρήσεις σε σχετικό βιβλίο που θα τηρείται από αυτή.

www.euro2day.gr

3 σχόλια σχετικά με το “Τέλος… ακινησίας θα καταβάλουν οι “σκαφάτοι””

  1. Επίσης, το υπουργείο οικονομικών σχεδιάζει να επιβάλλει ειδικό φόρο, σε όσους φορούν σώβρακα με χρωματιστά σωβρακολάστιχα.

    άει στο διάολο πια.

     

  2. H επιχειρηση σοκ και δεος τελικα αποδιδει απ’ οτι βλεπω.
    Με το που “συμφωνηθηκε” το PSI αρχισαν να πουλανε μεσα στο Σαββατοκυριακο χρυσαφια σε Καναδους, υδρογονανθρακες Ιονιου σε ΒΡ, νησια σε Τουρκους …. και εμεις ασχολουμαστε με τους “σκαφατους”.
     
    Εγινε !!!
     
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *