“Τα ‘σπασαν” Βενιζέλος – εφοριακοί

Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στις εφορίες. Κατά συνέπεια, οι εφοριακοί προχωρούν κανονικά στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη και Παρασκευή απεργία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης το κλίμα ήταν τεταμένο με τον υπουργό Οικονομικών να απειλεί τους εφοριακούς ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί νομικά εναντίον τους για τα διαφυγόντα έσοδα του Δημοσίου κατά τις ημέρες της απεργίας.

Μάλιστα, όπως ειπώθηκε, τα χρήματα θα διεκδικηθούν από τις προσωπικές περιουσίες των απεργών. Επίσης, ο κ Βενιζελος τους ενημέρωσε ότι το ΥΠΟΙΚ θα κινηθεί νομικά προκειμένου η απεργία να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική.

Από την πλευρά τους, οι εφοριακοί διεμήνυσαν ότι θα προχωρήσουν κανονικά στην απεργία, ενώ θα πραγματοποιήσουν και σύσκεψη προκειμένου να εξετάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει:

“O Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού κ. Παντελή Οικονόμου και του Γ.Γ. Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων κ. Γιάννη Καπελέρη, συναντήθηκε με την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας έθεσαν στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών μία σειρά από ζητήματα, με κορυφαίο την ανάγκη αποκατάστασης του ηθικού κύρους  των στελεχών του Υπ.Οικ. και ο κ. Βενιζέλος τόνισε –για μία ακόμη φορά- ότι η ελληνική κοινωνία θέλει πάντα να διαχωρίζει την ήρα από το στάρι, τιμά την μεγάλη πλειοψηφία των υπαλλήλων που ασκεί ευόρκως τα καθήκοντά της, αλλά θέλει να εντοπίζονται, να εξατομικεύονται και να τιμωρούνται οι περιπτώσεις των συγκεκριμένων υπαλλήλων οι οποίοι παραβιάζουν το καθήκον τους και ταλαιπωρούν τους πολίτες και ζήτησε από την Ομοσπονδία να βοηθήσει με συγκεκριμένες προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την απόφασή του να διεξαχθούν έκτακτοι έλεγχοι των φορολογικών δηλώσεων και του «πόθεν έσχες» του προσωπικού του ΥΠΟΙΚ, οι οποίοι, σε συνδυασμό με την άρση του τραπεζικού απορρήτου, θα επιτρέψουν να διαμορφωθεί ένα καθαρό τοπίο που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της φορολογικής διοίκησης, η οποία οφείλει να είναι ταγμένη στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της χώρας.

Επίσης, τέθηκαν ζητήματα που συνδέονται με μία  σειρά από εργασιακά θέματα, όπως το κίνητρο επίτευξης δημοσιονομικών στόχων, τα έξοδα κίνησης, οι ρυθμίσεις δανείων μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ζητήματα που αφορούν το ΤΕΑΔΥ αλλά και ζητήματα που αφορούν την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ, στο πλαίσιο της “Εθνικής Στρατηγικής για την Αναδιοργάνωση της Φορολογικής Διοίκησης”.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε στην Ομοσπονδία ότι ο διάλογος πρέπει να θεωρηθεί θεσμικός, οργανωμένος, ανοικτός, καλόπιστος και περιμένει να εξειδικευτούν οι θέσεις και να υποβληθούν συγκεκριμένες προτάσεις, το ταχύτερο δυνατόν. Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε  επίσης από την Ομοσπονδία να μην πραγματοποιήσει την απεργία αυτή που έχει εξαγγείλει για τις 29 και 30 Δεκεμβρίου, η οποία εάν πραγματοποιηθεί τις δύο τελευταίες ημέρες του οικονομικού έτους προκαλεί δυσβάστακτη βλάβη στους δημοσιονομικούς στόχους, καθώς θα παρεμποδιστεί η δημοσιονομική βεβαίωση εσόδων, ζωτικής σημασίας για την Πολιτεία και τους πολίτες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *