Τα στεγαστικά δάνεια με απλά νούμερα, σύμφωνα με αναγνώστρια

Η κατάσταση με τα στεγαστικά δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά να… αδυνατούν να τα εξυπηρετήσουν. Τα δάνεια αυτά κυμαίνονται συνήθως από το 1/3 ως και το 1/2 σε κάποιες περιπτώσεις του διαθέσιμου εισοδήματος.

Σε ένα οικογενειακό εισόδημα των 100 Ευρώ δηλαδή, τα 30 ως 50 Ευρώ πήγαιναν στα στεγαστικά. Αν υπολογίσουμε ότι το κόστος διατήρησης του σπιτιού σας ανέβηκε κατά 2 με 3 δόσεις (Αναφέρομαι στα λεφτά που παίρνατε πίσω από την εφορία και τα ρίχνατε στο δάνειο καθώς και στο χαράτσι των ακινήτων που δεν υπήρχε) το κόστος γίνεται 36 Ευρώ περίπου στην πρώτη περίπτωση και 60 Ευρώ περίπου στην δεύτερη. Αν λάβουμε υπόψη ότι τα εισοδήματα έπεσαν κατά 30% μέσο όρο , τα 100 Ευρώ του παραδείγματος έγιναν 70, αν δεν υπήρξε απώλεια εργασίας μέσα στην οικογένεια οπότε και έγιναν 35.

Για συνοψίσουμε αυτή τη στιγμή έχουμε οικογένειες με εισοδήματα 35 ως 70 Ευρώ που προσπαθούν να εξυπηρετήσουν στεγαστικά δάνεια με κόστος από 36 ως 60 Ευρώ. Αν δεν αλλάξει δραστικά το πολιτικό τοπίο της χώρας (απομάκρυνση της μνημονιακής πολιτικής) η πιθανότητα να περάσουν όλα τα ακίνητα στις τράπεζες ακόμα και μέσα στα επόμενα 2 έτη, είναι σχεδόν βέβαιη, το οποίο πιστεύω ότι ήταν και το ζητούμενο από την Τρόικα.

Αναγνώστρια

4 σχόλια σχετικά με το “Τα στεγαστικά δάνεια με απλά νούμερα, σύμφωνα με αναγνώστρια”

  1. Και στη συνεχεια θα κερδισει τις εκλογες αυτος που θα υποσχεθει οτι θα χαρισει τα δανεια.
    So simple !!!
    Αν ετοιμαζουν κανεναν Κουβελη η κανεναν Καμμενο για αυτο τον ρολο θα το δουμε εν καιρω.

    1. PA , Σε λιγο θα σου στείλω το αρχείο από άλλη ηλεκτρονική διευθυνση , τη σταθερή δηλ .που την ελέγχω και καλύτερα.
      🙂 

      Γαβ ! Δεν Θα τους πληρώσω ! Γαβ !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *