«Τι μύγα τσίμπησε το Ντράγκι κι έριξε τέτοια βόμβα;»

«Βόμβα» χαρακτηρίζει ο γαλλικός Τύπος την αναφορά του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι: «τώρα χρειαζόμαστε μια συμφωνία για την ανάπτυξη, έχουμε ένα δημοσιονομικό σύμφωνο…θα πρέπει να πάμε πίσω, για να φτιάξουμε ένα σύμφωνο για την ανάπτυξη, είναι πολύ σημαντικό ».

«Τι μύγα τσίμπησε τον Μάριο Ντράγκι αφού είναι πρωτοφανής η φράση περί συμφώνου ανάπτυξης, στο στόμα τραπεζίτη » σχολιάζει στην ιστοσελίδα του το οικονομικό περιοδικό Challenges.

Ακόμη και τα μέσα ενημέρωσης που δεν χρησιμοποιούν τόσο έντονες φράσεις κάνουν λόγο για «ρήγμα για την ανάπτυξη» τη φράση του κεντρικού τραπεζίτη.

Για «ρήγμα στο τείχος λιτότητας» που έχει εγείρει η ευρωπαϊκή ηγεσία μιλούν τα μέσα ενημέρωσης αναφερόμενα και στην εκλογική νίκη του Φρανσουά Ολάντ.

Και από το Βερολίνο πάντως ήρθαν σήμερα οι πρώτες αναφορές σε ανάπτυξη παράλληλα με το δημοσιονομικό σύμφωνο.

24h NewsRoom

Ένα σχόλιο σχετικά με το “«Τι μύγα τσίμπησε το Ντράγκι κι έριξε τέτοια βόμβα;»”

  1. Ποιά ανάπτυξη ρε ερασιτέχνες της κακιάς ώρας? Οσφυοκάμπτες, κωλομασόνοι, μισάνθρωποι, … ΨΕΥΤΕΣ!

    Εάν ήθελε ανάπτυξη η ΕΕ, θα έδινε,
    1. το 1 τρις Ευρώ που δάνεισε η ΕΚΤ στις τράπεζες με 1% (!!!!), κατευθείαν στις επιχειρήσεις μέσω ειδικού Ευρωπαϊκού Αναπτυξιακού Οργανισμού, με παράρτημα σε κάθε χώρα μέλος.
    Με αυτό το επιτόκιο, … χωρίς τοκογλυφίες!

    2. τα εκατοντάδες δις Ευρώ που σκορπάει κάθε χρόνο για την προσέλκυση (ναι, ναι) και διαχείρηση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών από κάθε γωνιά του πλανήτη (για να δουλέψουν ως σύγχρονοι σκλάβοι), σε Ευρωπαίους πολίτες που κάνουν από τρία παιδιά και πάνω.
    Να δεις πως θα σταματήσει η υπογεννητικότητα και η γήρανση του πληθυσμού στην Ευρώπη!

    3. μισθό στη γυναίκα, που θα έμενε σπίτι να κρατήσει τα ηνία της οικογένειας και να μεγαλώσει τα παιδιά της (αυτή η ίδια, και όχι άλλοι για αυτήν). Θα απελευθερώνονταν εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην αγορά που θα καλύπτονταν από τα εκατομμύρια Ευρωπαίους ανέργους! Το κυριότερο, … θα ανθούσε και πάλι ο θεσμός της οικογένειας, αφού ο καπετάνιος θα ήταν στο τιμόνι, … η ΜΑΝΑ!

    Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα, άλλα η ουσία είναι ότι τέτοια μέτρα ενοχλούν τραπεζίτες, βιομηχάνους, και πολιτικούς αρπαχτικά που θέλουν μάζες βουτηγμένες στην άγνοια.

    Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι περισσότερο χρήμα και περισσότερη εξουσία!

    Αυτό το ανεπανάληπτο καθήκι και ανθέλληνας, ο Κίσσινγκερ, όταν τον ρώτησαν κάποτε γιατί επιδιώκει όλο και περισσότερη εξουσία, απάντησε: “Η εξουσία και η δύναμη που συνεπάγεται, είναι το καλύτερο αφροδισιακό!”

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *