Τι περιμένουν οι στρατιωτικοί από τις κάλπες;

Σύμφωνα μ΄ όλες τις ενδείξεις τα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών.

Στην Ελλάδα βέβαια ειδικά τώρα κανείς δεν πρέπει να παίρνει όρκο
Ο πρόεδρος της ΝΔ στη τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε λόγο για εκλογές στις 6 Μαϊου.

Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθεί.Σχεδόν βέβαιο ότι αυτοδυναμία δεν υπάρχει και πιθανό να μην μπορέσουν ούτε τα δύο μεγάλα κόμματα μαζί να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Τι μπορούν να περιμένουν τα στελέχη ,το προσωπικό των ΕΔ απ΄ αυτές τις εκλογές;

Απολύτως τίποτα!

Τα κόμματα έχουν αρχίσει δειλά,δειλά τις επαφές κυρίως μ΄ ενώσεις αποστράτων τις οποίες ακούν,χαμογελούν,κουνούν συγκαταβατικά το κεφάλι και ελπίζουν ότι κάτι θα “τσιμπήσουν”.Να δεσμευτούν όμως το αποφεύγουν.

Μπορεί να μην το παραδέχονται αλλά η τρόϊκα έχει βάλει για τα καλά πόδι στις ΕΔ και ειδικά σ΄ ότι έχει να κάνει με τα μισθολογικά θέματα του προσωπικού. Οι υπάλληλοι των δανειστών εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι μπορούν να γίνουν κι άλλες περικοπές στις δαπάνες των ΕΔ. Κι αφού κανείς Έλληνας ΥΕΘΑ δεν τολμά να τους δώσει “ισοδύναμα” μέτρα με κλείσιμο άχρηστων μονάδων και στρατοπέδων τα στελέχη των ΕΔ παραμένουν ευάλωτα στις ορέξεις των τροϊκανών που δεν συνέδεσαν και δεν πρόκειται ποτέ να συνδέσουν τους αριθμούς και τα ποσοστά των περικοπών με τους ανθρώπους και τις ζωές που κρύβονται από πίσω.

Στη καλύτερη των περιπτώσεων και επειδή τα ανοιχτά μέτωπα στην κοινωνία είναι αμέτρητα,ίσως να επικρατήσει η άποψη που έχει ακουστεί και σύμφωνα με την οποία τα μισθολογικά θέματα των στρατιωτικών θα μείνουν ως έχουν . Κι αν αυτοί που το λένε προσπαθούν να το παρουσιάσουν ως θετικό ,τότε είναι προφανές ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται.Οι περικοπές που έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί έχουν αλλάξει δραματικά το βιοτικό τους επίπεδο.Και μ΄ αυτό κανείς πολιτικός δεν φαίνεται να ασχολείται.

10 σχόλια σχετικά με το “Τι περιμένουν οι στρατιωτικοί από τις κάλπες;”

  1. Οι στρατιωτικοί (και βάζω μέσα και τους αστυνομικούς), καλά θα κάνουν να συνηθίσουν στην ιδέα ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα.

    Πολλοί από τους (πρώην) συναδέλφους μου, έχουν την ψευδαίσθηση ότι το σύστημα τους αντιμετωπίζει ως ειδικό ή εκλεκτό κομμάτι του δημόσιου τομέα, ότι δεν θα τους μειώσει τους μισθούς, ότι θα αναγνωρίσει τις ειδικές συνθήκες εργασίας (ταλαιπωρίας είναι το σωστότερο) κλπ κλπ κλπ. Τις συνθήκες εργασίας και την αφόρητη ψυχολογική πίεση που δέχεται ο στρατιωτικός δεν μπορεί να την κατανοήσει κανένας, ούτε ακόμα και όσοι υπηρέτησαν θητεία και νομίζουν ότι σχημάτισαν άποψη.

    Λυπάμαι, αλλά θα απογοητευτούν οικτρά.

    Για την πολιτική ηγεσία, είτε είσαι ένστολος, είτε είσαι θυρωρός σε κάποιο υπουργείο, είσαι ακριβώς το ίδιο: ένα κορόιδο που πρέπει να εξαπατηθεί για να του πάρεις την ψήφο.

    Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσουν και απαλλαγούν από τις ψευδαισθήσεις τους, τόσο καλύτερα.

  2. Σε λιγο ο ΕΣ θα ειναι προς ενοικιαση οπως και η ΕΛΑΣ.
    Και ερωτω, ποσο ακομα χρειαζεται για να καταλαβουν οι εν ενεργεια στρατιωτικοι οτι εχουν χασει καθε εκτιμησης απο τον ελληνικο λαο μετα απο την τυφλη υπακοη τους στους προδοτες που κυβερνουν τη χωρα.

    1. Όχι φίλε. Εδώ είσαι λάθος.

      Εγώ δεν είδα πουθενά τον Ελληνικό Λαό να καλεί τις Ένοπλες Δυνάμεις να αναλάβουν την εξουσία, όπως έγινε στην Αίγυπτο.

      Βασικά, δεν είδα πουθενά τον Ελληνικό Λαό να αντιδρά εναντίον του πολιτικού κόσμου που κυβερνά. Αντίθετα, βλέπω να δέχεται αδιαμαρτύρητα όλα όσα του κάνουν.

      Διαμαρτυρόμενος λαός σημαίνει επί μέρες, να αδυνατεί να αδειάσει την πλατεία Συντάγματος η Αστυνομία από τους διαδηλωτές.

      Το είδες εσύ να γίνεται; Εγώ όχι!

      Άρα λοιπόν, καμία νομιμοποίηση δεν έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις να εμπλακούν στην πολιτική ζωή του τόπου.

      1. Στρατιωτικος σημαινει πολλα πραγματα για εμενα.
        Ενα απ’ αυτα ειναι και η αφοσιωση στην Πατριδα με το οποιο κοστος οταν αυτη κινδυνευει.
        Το ελαχιστο που θα μπορουσαν να κανουν οι στρατιωτικοι ως ενδειξη διαμαρτυριας θα ηταν να παραιτηθουν μαζικως απο την στιγμη που αρνουνται να αναλαβουν δραση.
        Αν γινοταν κατι τετοιο αυριο ας πουμε … τοτε ολος ο λαος θα συμπαρατασοτανε μαζι τους απεναντι στους προδοτες.
        Και για να μην λεμε τα ιδια παλι, σε παραπεμπω επιγραμματικα στο αρθρο 120 οσον αφορα την νομιμοτητα.
         
         

        1. Ε ας βγει ο Λαός στους δρόμους να απαιτήσει την τήρηση του άρθρου 120.

          Ας απαιτήσει την επέμβαση του στρατού.

          Μέχρι τότε, οποιαδήποτε ενέργεια θα είναι απλά πραξικόπημα, δηλαδή παράνομη ενέργεια.

           

          1. Tελος παντων.
            Ας δεχτουμε οτι ολοι, στρατιωτικοι και πολιτες, ειμαστε σε αναμονη ακομα περιμενοντας να γινουν εκλογες.
            Αν τυχον δεν γινουν η αν προκυψει νοθεια στα αποτελεσματα … τοτε τα ξαναλεμε επι του ζητηματος.

          2. Αυτό που εμμέσως ζητάς, δηλ. πραξικόπημα,  δεν πρόκειται να γίνει!

            Πάνω απ’ όλα, Θα ήταν μεγάλη χαζομάρα, γιατί θα έδινε άλλοθι στους πολιτικούς, να φορτώσουν όλες τις αμαρτίες της αντιπολίτευσης στους στρατιωτικούς.

            Ας υποθέσουμε ότι γίνεται πραξικόπημα και κρατάνε οι στρατιωτικοί την εξουσία για ένα χρόνο.

            Όταν επανέλθουν οι πολιτικοί, θα βγουν λάδι κατηγορώντας ότι για το χάλι της χώρας ευθύνεται η στρατιωτική διακυβέρνηση τους ενός έτους και ότι αυτοί τα είχαν όλα καλά καμωμένα.

            Το έχουμε ξαναδει το έργο.

            Και το 1967, παρόμοια πολιτική σαπίλα υπήρχε. Με τη λήξη της 7ετίας, όλα τα καλά που έκαναν οι στρατιωτικοί, έντεχνα, αποσιωπήθηκαν και το μόνο που θυμάται ο κόσμος είναι τα στραβά.

            Εδώ και μόνο που ακούγονται φωνές σα τη δική σου, ξεκίνησε από πέρσι εκστρατεία δυσφήμισης των ενόπλων δυνάμεων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον υπουργό άμυνας (Παπανδρέου – Μπεγλίτης). Διέρρεαν παντού την ψευδή είδηση ότι φοβούνται πραξικόπημα και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούν να κυβερνήσουν σωστά.

            Διαφωνείς;

          3. Οταν ο στρατος χρησιμοποιει την ισχυ του για να ριξει πραξικοπηματιες … δεν ειναι πραξικοπηματιας ο ιδιος αλλα φρουρος της δημοκρατιας.
            Δεν χρειαζεται να μεινει ο στρατος ενα χρονο στην εξουσια. Θα μπορουσε να προκυρηξει αμεσως εκλογες.
            Εγω αυτο που καταλαβα ειναι οτι εχουν αντιστραφει οι ρολοι σ΄αυτο το κωλοθρανιο οπου ζουμε και συνηθισαμε να ονομαζουμε την παρανομια νομιμοτητα οπως και το αντιθετο … την νομιμοτητα παρανομια δηλαδη.
            Τελος, αν φοβομαστε μη μας κατηγορησει ο Παπανδρεου η ο Μπεγλιτης για τις πραξεις μας, με αποτελεσμα να μην υλοποιουμε αυτο που πιστευουμε … τοτε συγνωμη αλλα θα πρεπει να παραδεχτουμε οτι ειμαστε το λιγοτερο και ψυχολογικα ευνουχισμενοι.

  3. Σε μία χώρα σαν την Ελλάδα, όπου η Ιστορία της,

    είναι ποτισμένη από το αίμα αμέτρητων ηρώων,
    είναι ταυτόσημη με τον πολεμικό αγώνα και τη θυσία για την ελευθερία και ανεξαρτησία,
    είναι ένας βωμός πόνου και δακρύων για επιβίωση και υπερηφάνεια,
    είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μεροληψία και την προδοσία των συμμάχων,

    είναι επιεικώς φαιδρό να έχουν απαξιωθεί ηθικά και υλικά, σε τέτοιο βαθμό, οι Ένοπλες Δυνάμεις της!

    Φρόντισαν καλά όμως για την επίτευξη αυτού του στόχου, 30 χρόνια τώρα, όλοι αυτοί οι παγκοσμιολάγνοι του πολιτισμικού αχταρμά και της δήθεν απολιτίκ αμπελοπουρναροφιλοσοφίας, όπου εάν δήλωνες αριστερός ή σοσιαλιστής ήσουνα δημοκράτης, ενώ όταν δήλωνες πατριώτης, αυτόματα ήσουνα φασίστας και εθνικιστής!

    Ευτυχώς που πήραμε και το Euro το 2004, και τολμήσαμε να ξαναβγάλουμε με καμάρι (και χωρίς τη ρετσινιά του φασίστα) τις Ελληνικές σημαίες από τα μπαούλα ….

    Λυπάμαι πραγματικά ….

    1. ΕΥΓΕ!!! Χαίρομαι ιδιαίτερα για όσα έγραψες! Νισάφι πιά με τα φερέφωνα της παγκοσμιοποίησης και του πολυπολιτισμού! Οτιδήποτε εθνικό και πατριωτικό το θεωρουν ναζιστικό και ρατσιστικό. Κατω απο το μανδύα του “αντιρατσισμού” στην ουσία κρύβουν το απέραντο μίσος και κόμπλεξ αλλα και το ρατσισμό που νοιώθουν για την ίδια την πατρίδα και το έθνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *