Τι συμβαίνει με την Ισπανία;

Βρίσκεται και η Ισπανία κοντά στο να ζητήσει βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους;

Έτσι δείχνουν τα τελευταία της οικονομικά στοιχεία, με το δημοσιονομικό της έλλειμμα να έχει διογκωθεί και τις ισπανικές τράπεζες να αντιμετωπίζουν ήδη πρόβλημα.

Αυτά σε συνδυασμό με την με την εκτόξευση της ανεργίας σε επίπεδα-ρεκόρ- αποτελούν εστίες έντονου προβληματισμού και φέρνουν τη χώρα πιο κοντά σε δανεισμό.

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομίας, Λούις ντε Γκίντος, υποστηρίζει ότι η χώρα του θα βγει από την κρίση χωρίς εξωτερική βοήθεια και μάλιστα πιο δυνατή. «Θα την ξεπεράσουμε την κρίση και μάλιστα θα βγούμε από αυτή πιο δυνατοί, χωρίς να ζητήσουμε εξωτερική βοήθεια», ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Οι επενδυτές «τιμώρησαν» την προηγούμενη εβδομάδα την Ισπανία, αναγκάζοντας την κυβέρνηση της Μαδρίτης να καταβάλει υψηλότερο κόστος δανεισμού στη δημοπρασία ομολόγων.

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομίας, σύμφωνα με το newscode.gr, παραδέχεται ότι αυτή η χρονιά θα είναι δύσκολη, προβλέποντας βραδύτερη ανάπτυξη και ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας. «Θα θέσουμε όμως τις βάσεις για ένα καλύτερο 2013», προσθέτει, επικαλούμενος το πρόγραμμα εφαρμογής μεταρρυθμίσεων.

«Ο χρηματοπιστωτικός τομέας θα πρέπει από την πλευρά του να εξυγιανθεί, με την κατάργηση των πιο αδύναμων ιδρυμάτων… στο τέλος της διαδικασίας θα έχουμε ένα πολύ πιο «εύρωστο» τραπεζικό σύστημα με λιγότερες, αλλά πιο ισχυρές τράπεζες», προσθέτει.

www.tsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *