Το Ειρηνοδικείο Χανίων κούρεψε 53 από τα 69 χιλιάρικα χρέους νοικοκυριού

Νέο «κούρεμα» χρέους, αυτή τη φορά ύψους 53.807 ευρώ, υπέρ του συζύγου πολύτεκνης οικογένειας που είχε προς τις τράπεζες οφειλές 69.647 ευρώ, αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Χανίων.

Η πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, Ιωάννα Μελάκη, παραθέτει τα στοιχεία για την υπερχρεωμένη οικογένεια από τα Χανιά:

* Ο σύζυγος, που είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ, με προβλήματα υγείας, με σύνταξη 860,23 ευρώ το μήνα και με περιουσιακά στοιχεία τριών αγροτεμαχίων, και ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου 1.390 κυβικών, κυκλοφορίας 1997 και με χρέος ύψους 69.647,03 ευρώ, σε διάφορες τράπεζες, κατάφερε «κούρεμα» 53.807,03 ευρώ, κλήθηκε δε από το δικαστήριο να καταβάλει το ποσό των 330 ανά μήνα, επί μία τετραετία, δηλ. σύνολο 15.840 ευρώ.

* Η σύζυγος, που είναι νοικοκυρά, χωρίς κανένα επάγγελμα και με μοναδικό εισόδημα το επίδομα των πολυτέκνων, ύψους 101,62 ευρώ μηνιαίως, είχε κατοικία στο όνομά της, για την οποία ζήτησε να εξαιρεθεί από ρευστοποίηση, πράγμα που το πέτυχε. Κλήθηκε δε από το δικαστήριο να πληρώσει 20 ευρώ το μήνα και επί τέσσερα χρόνια να πληρώσει συνολικό χρέος 960 ευρώ, χρέος που της αφαιρέθηκε από συνολικό χρέος 19.374,54 ευρώ, που χρωστούσε σε μία τράπεζα, της χορηγήθηκε δε «περίοδος χάριτος» ενός έτους, προκειμένου να εξοφλήσει το υπόλοιπο χρέος, για να σώσει από τη ρευστοποίηση την πρώτη της κατοικία. Ο χρόνος εξόφλησης του ποσού της χρέωσης ορίστηκε η δεκαπενταετία και θα καταβάλλει μετά την περίοδο χάριτος το ποσόν των 102,30 ευρώ το μήνα για 15ετία.

Η κ. Μελάκη προσθέτει ότι «το σημαντικό είναι ότι η σύζυγος διέθετε και έτερα περιουσιακά στοιχεία, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι δεν επρόκειτο να προκαλέσουν αγοραστικό ενδιαφέρον».

www.enet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *