Το 26% θα φτάσει η ανεργία στο τέλος του 2012 – 240.000 νέοι άνεργοι

Τις πλέον δυσμενείς προβλέψεις περιλαμβάνει η νέα έρευνα της εταιρίας marc για τη ΓΣΕΒΕΕ καθώς αποτυπώνει σοβαρό κίνδυνο να χαθούν σχεδόν 240.000 θέσεις απασχόλησης.

Όπως χαρακτηριστικά ο Θωμάς Γεράκης, επικεφαλής της εταιρίας marc που διεξήγαγε την έρευνα, για να αποδώσει παραστατικά τις εφιαλτικές διαστάσεις που προσλαμβάνει η ανεργία στην Ελλάδα, εάν υποτεθεί ότι οι άνεργοι σήμερα περιμένουν ο ένας πίσω από τον άλλον, τότε η ουρά που σχηματίζεται αρχίζει από την Αθήνα και τελειώνει στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την έρευνα:

* Σε κάθε 1 πρόσληψη στον ιδιωτικό τομέα αντιστοιχούν 7 απολύσεις.

* Η μείωση του τζίρου κατά μέσο όρο είναι 33%.

* Υπάρχει αύξηση των επιχειρήσεων που μείωσαν ώρες και ημέρες εργασίας. Προβλέπεται ότι, στο πρώτο εξάμηνο του 2012, το 43% θα μειώσει με μεγάλη βεβαιότητα μισθούς και ώρες εργασίας.

* 1 στις 3 επιχειρήσεις έχουν καθυστερημένες οφειλές και υποχρεώσεις (ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, εφορία, προμηθευτές).

* Το 73,5% των μικρών επιχειρηματιών αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει προσωπικές καταθέσεις για την κάλυψη αναγκών της επιχείρησης.

* Μόνο το 22% θεωρεί ότι τα χρήματά τους είναι ασφαλή στην τράπεζα, το 29,2% στο εξωτερικό, ενώ το 37,1% αλλού (η έρευνα είχε γίνει στο διάστημα 10-18 Ιανουαρίου, πριν από το τελευταίο Eurogroup).

* Μόνο το 5,8% προχώρησε σε αύξηση επενδύσεων έναντι 37,6% που μείωσε.

* Οι ακάλυπτες επιταγές που κατέχουν επιχειρηματίες και δεν τις έχουν σφραγίσει πλησιάζουν τον αριθμό των ήδη σφραγισμένων (το 2011 έφτασαν στα 2,3 δισ.).

Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι οι δείκτες του οικονομικού κλίματος βρίσκονται στο χειρότερο σημείο από τότε που ξεκίνησαν οι έρευνες, καθώς σχεδόν 9 στις 10 επιχειρήσεις (87,3%) καταγράφουν επιδείνωση της γενικής οικονομικής τους κατάστασης, ενώ το 2011 έκλεισε για το 42% των επιχειρήσεων με ζημιές και μόνο το 20% εμφάνισε κέρδη.

www.exipno.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Το 26% θα φτάσει η ανεργία στο τέλος του 2012 – 240.000 νέοι άνεργοι”

  1. Αν μιλαει για πολιτικους, μικρο το βρισκω το ποσοστο.
    Αν μιλαει για μας, ειναι κατακτηση,  απο το 50%-60% που ειναι τωρα!!
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *