Τράπεζα αφαίρεσε τη μισθοδοσία λιμενικών από τον λογαριασμό τους!

Στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, σήμερα, 24-02-2012, κατατέθηκαν έγγραφες καταγγελίες από δημοσίους υπαλλήλους, κατά υποκαταστήματος τράπεζας στα Χανιά, που τους αφαιρέθηκε ολόκληρο το ποσό από λογαριασμό της μισθοδοσίας τους.

Πρόκειται για παρακράτηση της μισθοδοσίας λιμενικών υπαλλήλων Χανίων, που η υπηρεσία τους καταθέτει τη μισθοδοσία τους στο συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με την Ένωση:

Η ανάλγητη Τραπεζική λογική δεν έχει όρια, αφενός αφαιμάσσει τους μισθούς των σκληρά εργαζομένων λιμενικών υπαλλήλων, με όλες τις μειώσεις που έχουν υποστεί από τα διάφορα μέτρα, υπαλλήλους που έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις, είναι γονείς, αφήνοντάς στους στο έλεος της πείνας και της εξαθλίωσης, αφετέρου δεν σέβεται την υπάρχουσα Νομοθεσία.

Επί του συγκεκριμένου, η εν λόγω τράπεζα γνώριζε ότι η κίνησή της δεν είναι νόμιμη και παρά ταύτα, αυθαίρετα και ετσιθελικά, διέπραξε ανάληψη χρημάτων από λογαριασμούς μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων, και παρά ότι παρόμοιες συμπεριφορές πολύ πρόσφατα, έχουν τιμωρηθεί με τσουχτερό πρόστιμο από τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης εξέφρασε την αγανάκτησή της, εκδήλωσε τη στήριξή της στα «θύματα» της πρακτικής της Τράπεζας, άμεσα έδρασε, ενημερώνοντας τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή διά της Γραμματέως του, για τα περαιτέρω.

«Τέλος η Ένωση, βιώνοντας την σκληρή πολιτική των Τραπεζών, καλεί όλους τους καταναλωτές της Κρήτης που έχουν υποστεί απροειδοποίητη απόσυρση καταθέσεων από μισθολογικούς ή άλλους λογαριασμούς να έρθουν σε επαφή μαζί της, στα τηλέφωνα 282109266 ή 2821092306 καταγγέλλοντας το γεγονός στο Νομικό Τμήμα της» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

3 σχόλια σχετικά με το “Τράπεζα αφαίρεσε τη μισθοδοσία λιμενικών από τον λογαριασμό τους!”

  1. Αυτα τα λεφτα δεν θα ξαναγυρισουν στην ελληνικη αγορα, θα φυγουν εξω ειτε για να πληρωθουν υποχρεωσεις της τραπεζας προς ΕΚΤ, ειτε μεσω αναληψεων καταθετων οι οποιοι θα τα επανακαταθεσουν σε ευρωπαικες τραπεζες.
    Με λιγα λογια, χρεωνομαστε συνεχεια για να πληρωσουμε μισθους/συνταξεις δημοσιου και το δανεικο χρημα που παιρνουμε κλεινει κυκλο παλι σ’ αυτους που μας το δανειζουν δεδομενου οτι οσο χρημα κυκλοφορει πλεον στη χωρα στο τελος θα καταληξει με τον ενα η τον αλλο τροπο στις τραπεζες.
     

  2. ΚΛΕΦΤΕΣ !!!!!!!!!
    Δεν έχουν τσίπα πάνω τους !!!! πως θα ζήσουν  οι άνθρωποι βρεεεεε !!! τι  θα ταίσουν τα παιδιά τους ????  

    1. Πρωτα απο ολα μην φωναζετε.  Ειμαστε κουφοι.
      Δευτερον εμεις δωσαμε τα χρηματα που δανειστηκαμε με 1%, δανειο με 20%, για κερδος.  Που εμφανιζετε η λεξη ανθρωποι?
      Σας παρακαλω την επομενη φορα, να μιλατε σιγωτερα ή κατα προτιμηση καθολου και να ειστε πιο ακριβης στις διατυπωσεις σας.

      Με εκτιμηση
      Η τραπεζα της περιοχης σας.

      (πως λεγαμε παληα ο χαφιες της γειτονιας σας ευχεται…) 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *