Τσίπρας: «Οι συντάξεις μετατρέπονται σε προνοιακό επίδομα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά διευκρινίσεις σχετικά με ποιες αναλογιστικές μελέτες αποφασίστηκε η μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

 

Επίκαιρη ερώτηση για τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις προς τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην οποία αναφέρει ότι «οι συντάξεις μετατρέπονται σε προνοιακό επίδομα και τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούνται στη διάλυση».
Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας ερωτά τον πρωθυπουργό για ποιον λόγο δεν  ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατευθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και να μην υπάρξουν μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις.
Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά διευκρινίσεις σχετικά με ποιες αναλογιστικές μελέτες αποφασίστηκε σε συνεργασία με την τρόικα η μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Τέλος, ο κ. Τσίπρας ερωτά τον κ. Παπαδήμο πώς εκτιμά ότι οι συνταξιούχοι μπορούν να επιβιώσουν με συντάξεις που έχουν αγοραστική δύναμη της δεκαετίας του 1960, ενώ ζητά εξηγήσεις αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο δεν αναζητήθηκαν εναλλακτικοί πόροι χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος, ώστε να αποτραπούν οι δραματικές μειώσεις στις συντάξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *