«Φωτιά και λαύρα» η βενζίνη

Αγγίζει πλέον τα 2 ευρώ το λίτρο, η αμόλυβδη βενζίνη, ανεβάζοντας κατακόρυφα το κόστος των μετακινήσεων, ενώ οι προβλέψεις εν όψει και της εξόδου για το Πάσχα είναι απαισιόδοξες.

Η υπερφορολόγηση των καυσίμων, σε συνδυασμό με τις υψηλές διεθνείς τιμές του πετρελαίου, συντηρούν σε υψηλά επίπεδα τις τιμές των καυσίμων και πολύ δύσκολα θα δούμε μία σημαντική αποκλιμάκωση μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση πανελλαδική τιμή έχει ανέλθει στα 1,832 ευρώ/λίτρο, από 1,65 περίπου στις αρχές του έτους. Η μέγιστη τιμή είναι 2 ευρώ, έναντι 1,88 περίπου στις αρχές Ιανουαρίου.

Στην Αθήνα, η μέση τιμή είναι 1,819 ευρώ/λίτρο, ενώ οι οδηγοί για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ αναγκάζονται να πληρώσουν μέχρι και 1,98. Στη Θεσσαλονίκη, οι αντίστοιχες τιμές είναι 1,807 και 1,869 αντίστοιχα.

Σε ότι αφορά τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, το αργό σήμερα υποχωρεί προς τα 104,70 δολάρια το βαρέλι (χθες, Δευτέρα, είχε σημειώσει άνοδο 2,2%) και το Μπρεντ στα 124,85 δολάρια.

Από την αρχή του έτους, οι τιμές είναι υψηλότερα κατά 6% περίπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *