Χωρίς μεταλλικά αντικείμενα θα μπαίνουμε στις Τράπεζες;

Όσοι μένουν στη Βούλα και συναλλάσσονται, τυχαίως ή κατ’ ανάγκην, με το εκεί υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, θα γλυτώσουν από σήμερα και ώς τη Δευτέρα του Πάσχα, κλειστές γαρ οι Τράπεζες, την …περιπέτεια της συναλλαγής με αυτό, γράφει αναγνώστης μας .  Και,όπως αναφέρει, επ αυτού κυριολεκτεί  απολύτως.

Δεν γνωρίζουμε, αναφέρει, πόσες ληστείες έχουν γίνει σε αυτό το υποκατάστημα της Εμπορικής Τραπέζης, ώστε να έχουν κρίνει, ότι τους χρειάζονται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, επιπλέον των δύο θυρών εισόδου και άλλων δύο εξόδου που έχουν πλέον όλες οι Τράπεζες, με τη δεύτερη θύρα να ανοίγει όταν κλείσει η πρώτη και αφού, ενδιαμέσως, η κάμερα αποτυπώσει το πρόσωπο του εισερχομένου στο αρχείο της. Δυσάρεστο αυτό, αλλά αναγκαίο κακό, συνεπεία της αυξανόμενης εγκληματικότητος των ημερών.

Εδώ, στο υποκατάστημα Βούλας της Εμπορικής Τραπέζης, ο ανυποψίαστος εισερχόμενος στο μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης πόρτας, ειδοποιείται, με ειδικό ηχητικό μήνυμα, ότι πρέπει να ξαναβγεί έξω και να καταθέσει σε ειδική θυρίδα, στον προθάλαμο της εισόδου, οποιοδήποτε μεταλλικό αντικείμενο έχει μαζύ του. Αν ξεχάσεις κάτι, ακόμη και τα γυαλιά σου μυωπίας με μεταλλικό σκελετό, υφίστασαι την ίδια βάσανο, μέχρι το μηχάνημα να σε βρεί «καθαρό» κ.ο.κ.

Μπορεί η Τράπεζα να εξασφαλίζεται, υποτίθεται, ότι δεν θα μπουν οπλοφόροι, αλλά η ασφάλεια του συναλλασσόμενου που αφήνει στην είσοδο οτιδήποτε μεταλλικό έχει μαζύ του, σε ειδική θυρίδα της οποίας κρατεί το κλειδί, πάει περίπατο.  και όταν βγει μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε.

Καταλήγει ο αναγνώστης μας:

Συμπέρασμα: Αν πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα ακόμη αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας στις Τράπεζες ας το σκεφθούν ξανά. Οι Τράπεζες δεν πρέπει να γίνουν σημεία ελέγχου στις πύλες των Αεροδρομίων. Να μην πουν οι Τράπεζες το «μακρυά από εμάς κι απο εκεί και πέρα ας συμβούν τα πάντα».

Kάθε διευκρίνιση δεκτή…

www.prionokordela.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *