Ψηφίστε μνημόνιο ή ξου…

Της Μιχαλούς

Η χώρα δεν αντέχει να πληρώνει «εκβιασμούς». Δεν αντέχει άλλο τα αποτυχημένα πειράματα. Την ίδια  αδιέξοδη συνταγή!!! Είναι σε όλους πασιφανές πια ότι τα μνημόνια έχουν επιδεινώσει ανεπανόρθωτα τα οικονομικά μεγέθη της σε σχέση με το 2009. Οι περικοπές μισθών-συντάξεων, οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, οι μειώσεις προσωπικού την ίδια ώρα που ανατιμώνται προϊόντα και υπηρεσίες έχουν τινάξει στον αέρα τα νοικοκυριά.

Και όμως οι Ευρωπαίοι επιμένουν στην ίδια αποτυχημένη συνταγή …Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο ακόμη και παραμονές των εκλογών μας ζήτα τη συνέχιση της πολιτικής εσωτερικής υποτίμησης, τονίζοντας ότι το κόστος εργασίας θα πρέπει να μειωθεί κατά 15% την περίοδο 2012-2014, ώστε να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα μας!!!

Την ίδια ώρα κινδυνολογούν με την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη, για να καταφέρουν μας «μαντρώσουν»

Καθόλου τυχαίες δεν είναι οι τελευταίες  αναφορές για το ίδιο θέμα στις ευρωπαϊκές φυλλάδες τις δύο τελευταίες ημέρες… Πρώτη και καλύτερη η γερμανική εφημερίδα Die Welt  τονίζει ότι η Ελλάδα θα κληθεί να εγκαταλείψει το ευρώ σε 12 μήνες. Ειδικότερα το δημοσίευμα  που βασίζεται στις προβλέψεις της επενδυτικής εταιρείας Threadneedle αναφέρει, ότι «Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει εντός του επομένου έτους την ευρωζώνη… Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το  Focus το οποίο επισημαίνει ότι  από την έκβαση των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία θα κριθεί το μέλλον του ευρώ.«Η 6η Μαΐου μπορεί να αποβεί μοιραία μέρα για το ευρώ» επισημαίνει με πηχυαίους τίτλους. Την άποψη αυτήν εκφράζει ο αρθρογράφος στις οικονομικές σελίδες της διαδικτυακής έκδοσης του Focus, συνδέοντας τους λόγους των φόβων του με τις εκλογές που θα γίνουν την ίδια μέρα στην Ελλάδα και την Γαλλία.

Ποιος βέβαια δεν θυμάται τη δήλωση- μήνυμα της  Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ, που μίλησε για «χρεοκοπία της Ελλάδας» στο βαθμό που δεν επικρατήσουν τα κόμματα του Μνημονίου.

Τελικά μήπως έχουν δίκιο και η μόνη διέξοδος είναι η έξοδος της χώρας μας από την Ευρώπη.

topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *