Άει στο διάολο φασιστόμουτρα ! ! !

Η Ελλάδα δεν “υποσχέθηκε” τίποτε σε κανέναν !

1)Έρχονται στιγμές όπου ο λόγος δεν αρκεί ή – τουλάχιστον – δεν αρκεί ο κόσμιος λόγος. Έχει και η υπομονή τα όριά της και τις ταλαντώσεις της. Και σαν την υπομονή… έτσι είναι και ο λόγος. Κάποτε έρχεται η ώρα που μιλάς και άσχημα. Θέλω, λοιπόν, να σας παρακαλέσω να κρίνετε το σημερινό κείμενο έχοντας κατά νου τα ανωτέρω και, αν τυχόν, απογοητεύσω κάποιον, ας είναι σίγουρος ότι δεν το κάνω σκόπιμα.
Δεν τολμάει να μιλήσει κανείς περί ιθαγένειας, περί ελληνικής γλώσσας, περί ελληνικού πολιτισμού, αμέσως τον ταυτίζετε με το ΛΑΟΣ ή με τον ακροδεξιό χώρο, ώσπου τελικά κρεμάτε σε όλους μας την ταμπέλα του φασίστα και του ρατσιστή. Λοιπόν, για να τελειώνουμε μια για πάντα:

2)ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ υπάρχει όταν κάποιος υποστηρίζει ότι εγγενείς λόγοι καθιστούν τους ανθρώπους της λευκής φυλής ανώτερους από εκείνους της μαύρης φυλής.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν υπάρχει όταν λες ότι ένας πολιτισμός είναι διαφορετικός από κάποιον άλλον.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν υπάρχει όταν συγκρίνοντας μεταξύ τους τούς 2 πολιτισμούς καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι ο ένας υπερτερεί του άλλου. Όταν π.χ. αποδείξεις ότι η επιρροή του ενός φτάνει μέχρι τις μέρες μας ενώ του άλλου εξαφανίστηκε χωρίς να συντρέχει φυσική ή άλλη καταστροφή.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν είναι να πεις ότι το θέατρο, η πολιτική, η βουλή, η δημοκρατία, οι αρχές διοίκησης της πόλης, οι αρχές που διέπουν τις ανθρώπινες σχέσεις προέρχονται από την Ελλάδα και όχι από αλλού.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι να υποστηρίξεις ότι εξ ορισμού ο Χριστιανός είναι καλύτερος άνθρωπος από τον Μουσουλμάνο.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν υπάρχει όταν υποστηρίζεις ότι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους και ότι η σύγκρουση των κοσμοθεωριών στις οποίες πιστεύουν, πολύ συχνά προκαλούν ανυπέρβλητα εμπόδια στο στερέωμα μιας κανονικής ανθρώπινης σχέσης.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι κάθε τι που δέχεσαι αξιωματικά και που αποβαίνει εις όφελος ενός ανθρώπου έναντι κάποιου άλλου.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι να δέχεσαι ότι υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι άνθρωποι.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν είναι να αποδείξεις ότι υπάρχει ανώτερος και κατώτερος τρόπος σκέψης. Πώς να το κάνουμε;
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ δεν είναι να ισχυριστείς ότι κάθε πράγμα, είναι τόσο χρήσιμο όσο το έργο που επιτελεί άρα κάποιο από τα δύο είναι πολύτιμο.

3)Βγαίνουν οι άλλοι οι μαλάκες και συγκρίνουν τους λαθραίους της Ελλάδας με τους Έλληνες μετανάστες της Αμερικής, της Αυστραλίας και της Γερμανίας. Και μερικοί, ακόμα πιο μαλάκες, συγκρίνουν τους λαθραίους με τους Έλληνες που ήρθαν από την Μικρά Ασία το 1922. Και αυτοί, όπως και οι προηγούμενοι, μπερδέψαν την πούτσα με την βούρτσα. Ποια είναι επιτέλους εκείνη η ομοιότητα των λαθραίων με τους Έλληνες που σκορπίστηκαν στα πέρατα της γης; Εκείνη την εποχή, με την βιομηχανία να παράγει ανελλιπώς, ήταν επιβεβλημένη η χρησιμοποίηση επιπλέον εργατικού δυναμικού – όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από πολλές χώρες. Αφετέρου οι Έλληνες μετανάστες αμέσως πριν εισέλθουν στην χώρα και στην παραγωγική διαδικασία, περνούσαν από ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις και από ένα πλήθος σημαντικών – ταπεινωτικών καμιά φορά – ελέγχων ώσπου στο τέλος γινόταν πλήρης καταγραφή στοιχείων. Τι σχέση έχει εκείνο το καθεστώς με το μπουρδέλο που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα; Υπάρχει κρατικός αξιωματούχος που να γνωρίζει επακριβώς το πλήθος των μεταναστών, υπάρχει έστω ένας καριόλης δημόσιος υπάλληλος που είναι εις θέσιν να συντάξει και να υπογράψει μια έκθεση στην οποία να αναφέρεται ο ακριβής αριθμός των μεταναστών, ο τόπος διαμονής και τα στοιχεία του εργοδότη τους; Υπάρχει ρε γαμώ το σπίτι σας ή δεν υπάρχει;

4)Γράφουν κάποιοι άλλοι μαλάκες ότι η είσοδος των μεταναστών βοήθησε την ελληνική οικονομία. ΠΩΣ; Μπορεί ένας από εσάς να προσδιορίσει με ακρίβεια ποιο ήταν το θετικό οικονομικό επακόλουθο; Είναι ΕΓΚΛΗΜΑ να ισχυρίζεσαι ότι απαχολούνται στα ελληνικά χωράφια και ότι χωρίς αυτούς το ΙΚΑ θα είχε καταρρεύσει. Δηλαδή πριν τους μετανάστες τι γινόταν; Δεν βοσκούσαν τα γίδια ή δεν είχαμε λεμόνια; Δεν είχε λεμόνια στα μανάβικα ή μήπως λόγω των φτηνών εργατικών φθηνύναν τα λεμόνια; Ίσα ίσα που – και πανάκριβα είναι τα λεμόνια και έρχονται από την Αργεντινή. Αντί να κρεμάσουμε στις πλατείες αυτούς που κατέφαγαν τα αποθεματικά των ταμείων, πασχίζετε να μας πείσετε ότι η ένταξη των μεταναστών στο ΙΚΑ ίσως να φανεί σωτήρια. Παπάρια! Και τί είναι το ΙΚΑ; Κανά καφενείο; Όποιος θέλει μπαίνει και αφήνει και την πόρτα ανοιχτή για να μπει και ο επόμενος; Από τη μια μέρα στην άλλη φτιάχθηκε το ΙΚΑ; Το ΙΚΑ φτιάχτηκε με θυσίες και ιδρώτα των παππούδων μας, των πατεράδων μας και ημών των ιδίων. Γαμώ τα πτυχία σας και γαμώ τα οικονομικά που σπουδάσατε.

5)Τι θα πει άραγε Μη Κυβερνητική Οργάνωση; Προφανώς μια οργάνωση αυτοδιοίκητη, αυτοσυντήρητη, αυτοτελής και αυτάρκης. Ε μα πώς στο διάολο είναι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αφού όλες λαμβάνουν κονδύλια από τα υπουργεία; Πάλι κάποιοι μπέρδεψαν την πούτσα με την βούρτσα. Υπάρχει ιδιωτικός υπάλληλος που να εισπράττει μισθό από το δημόσιο; ΟΧΙ. Καλύτερα να μετονομαστείτε σε Κυβερνητικές Οργανώσεις ή σε Κυβερνητικούς Οχετούς ή σε Κυβερνητικές Οδαλίσκες ή Η Ελλάδα δεν ζήτησε από κανέναν να τη “βοηθήσει” με την παρουσία του .

Η Ελλάδα δεν “υποσχέθηκε” τίποτε σε κανέναν και δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει τίποτε πέρα από αυτά που επιβάλει η “συνείδησή” της και τα συμφέροντα των παιδιών της.

Υπό τις παρούσες συνθήκες της τεράστιας οικονομικής κρίσης η Ελλάδα δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε παραπάνω απ’ ό,τι προβλέπεται από τον διεθνή νόμο περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ό,τι θα έδινε έτσι κι αλλιώς ο ελληνικός μας πολιτισμός. Ο πολιτισμός της φιλοξενίας, αλλά όχι της αφέλειας.
Ο πολιτισμός του φιλόξενου Οδυσσέα, ο οποίος όμως εξοργίζεται με τους αυθαίρετους καταπατητές της περιουσίας του. Ο πολιτισμός, ο οποίος, στη “βάρκα” που μεταφέρει τα παιδιά του, μπορεί να περισυλλέξει όσους “ναυαγούς” αντέχει, αλλά που δεν θ’ αφήσει κανέναν να τη “βυθίσει”. σε Κυβερνητικούς Ολετήρες. Άει στο διάολο φασιστόμουτρα, με κρατικά χρήματα πουλάτε ευαισθησίες.

Αναγνώστης

ksipnistere.blogspot.gr

91 σχόλια σχετικά με το “Άει στο διάολο φασιστόμουτρα ! ! !”

  1. [shush]Πάλι άρχισες τα ψέματα και τις συκοφαντίες  Πάλι βρίζεις Eraser.
     
    Κοίτα στα προηγούμενα σχόλια μου και θα βρεις τις απαντήσεις που ζητάς.
     
    Δεν ασχολούμαι με σκουπίδια…..[/shush]

    1. επειδή τις κοίταξα και δεν το βρίσκω, μπορείς να το κάνεις copy paste ή επί το ελληνικότερον αντιγραφή και επικόλληση?
      πάντως καλά το πας, σε κάθε σχόλιο με βρίζεις.
      [/shush]Λοιπόν, ραγιαδάκο, μάζεψτέ το !![shush]

  2. Αν το κάνω, θα πάρεις δρόμο μια για πάντα από αυτό το blog?
    Δεσμεύεσαι ότι δεν θα μας ξαναενοχλησεις ?

    1. Κάνε την επικόλληση . Είπες οτι έγραψες οτι θέλεις να φύγουν οι μετανάστες μέσα σε ένα χρόνο.
      Θα κάνεις επικόλληση ακριβώς αυτό που έγραψες.

      1. Θα πάρεις δρόμο μόλις στο δείξω ?
        [shush]έχεις άντερα? ή θα κρυφτείς όπως κάθε ναζιστικό σκουλήκι κάνει ?[/shush]

  3. [shush]Και δεν σε βρίζω, σου αποδίδω την ιδιότητα του τι είσαι, αυτό είσαι, ένα θλιβερό απομεινάρι όσων άρχισαν αυτό που βλέπουμε και σήμερα να συνεχίζεται από συστάσεως νεοελληνικού κράτους. θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία και επειδή αυτή λείπει από πολλούς που δεν λένε να ξεκολλήσουν από την υποδουλωμένη τους συνειδητότητα, τα τραβάμε σήμερα που δεν μιλάμε, απλά τον παίρνουμε αργά και βασανιστικά. Αυτό το χάλι σήμερα γι ατο οποίο συζητάμε καθημερινώς άρχισε όταν κάποιοι Οράτιοι ήταν πολύ πιο χυδαίοι και ηλίθιοι από τους υπόλοιπους και σκότωσαν τον Κολοκοτρώνη για να φέρουν τον Όθωνα. Έκτοτε, το πάμε σκοινί κορδόνι και ειλικρινά, η νέα υποδούλωση στη δικτατορία της βλακείας που μας επιβάλλετε εσύ και οι επι γεννεές όμοιοί σου είναι αυτό που μας έχει καταστρέψει και ενδεχομένως, ανεπιστρεπτί ως έθνος και ως κράτος.
    Λοιπόν, κάνε επικόλληση σ αυτά που επικαλείσαι οτι είπες, και επικόλληση σε όσα είπα που μειώνουν ρατσιστικά κάποιους αλιώς, βούλωστο[/shush]

    1. [shush]Εσύ μια μεσήλικη γυναίκα που δεν την έχει αγγίξει άντρας τα τελευταία 20 χρόνια θα φέρεις το νέο……?
      χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ
       
      Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις ?[/shush]

        1. Δεσμεύσου πρώτα ότι θα εξαφανιστείς από εδώ μόλις την κάνω.

          1. Κάνε την επικόλληση αυτού εδώ
             
            Oratioss
            02/09/2012 at 15:20 · Απάντηση
            clv, η άποψη μου, όπως είπα και παραπάνω, είναι ότι σε ένα χρόνο θα πρέπει να έχουμε δίωξει τους λαθρομετανάστες.
            Δεν θα το ξαναπώ.

  4. Oratioss & Eraser,
    καλησπέρα……   οι αντιπαραθέσεις πολλές φορές είναι εποικοδομητικές, στη προκειμένη περίπτωση δώστε τόπο στη οργή, αφού ξεφεύγει απο τους σκοπούς του φόρουμ , αλλά και αναλώνεστε σε χρόνο και νεύρα .

      

  5. Oratioss
     
    02/09/2012 at 15:20 · Απάντηση
     
    clv, η άποψη μου, όπως είπα και παραπάνω, είναι ότι σε ένα χρόνο θα πρέπει να έχουμε δίωξει τους λαθρομετανάστες.
     
    Λοιπόν, κάνε επικόλληση αυτού που επικαλείσαι οτι είπες, και νομίζω οτι το παράχεσες , τώρα σε απασχολεί και η σεξουαλική μου ζωή ή η ηλικία μου, έτσι? Κάνε την επικόλληση

    1. Θα πάρεις δρόμο μόλις την κάνω? 
      Θα μας αδειάσεις τη γωνιά μια για πάντα ?

      1. Δεν την κάνεις επειδή δεν το είπες.
        Τα σχόλια είναι πολλά αλλά επειδή έχεις κάνει πολύ μεγάλο θέμα βρίζοντάς με και προσβάλλοντάς με θα επιμείνω. Λίγο ή περισσότερο θα θυμάσαι που το έγραψες ( αν το είχες γράψει)
        Κάντο λοιπόν!! και σου θυμίζω, ζητάω από το πρωί το σχόλιό σου εκείνο όπου γράφεις αυτό εδώ που είπες στο μέλος cv:

        Oratioss
        02/09/2012 at 15:20 · Απάντηση
        clv, η άποψη μου, όπως είπα και παραπάνω, είναι ότι σε ένα χρόνο θα πρέπει να έχουμε δίωξει τους λαθρομετανάστες.
         
        Θέλω να δω που το έχεις γράψει αυτό. ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ , ΕΤΣΙ?

        1. Δεν δεσμεύεσαι, προτιμάς να συκοφαντείς και να βρίζεις.
          Έτσι μεγάλωσες, έτσι έμαθες, έτσι έζησες.
          Έχεις κερδίσει την περιφρόνηση μου.
          Μην αναφερθείς ποτέ ξανά σε μένα, εσύ για μένα δεν υπάρχεις.

          1. θα την κάνεις την επικόλληση αυτού που λες οτι είπες ρε ? Ψεύτη! 
            Όχι, δε θα την κάνεις, κι αυτό, επειδή δεν το είπες.
            Και μάλιστα, προς τέρψην όλων θα τα συγκεντώσω, θα τα κάνω web σελίδα και θα στείλώ εδώ το link.
            Ο ευρών το σχόλιο του Οράτιου κερδίζει !

          2. Αφού είσαι τόσο σίγουρή. σου δίνω μια τελευταία ευκαιρία.
            Δεσμεύσου ότι μετά την επικόλληση θα πάρεις τον πούλο για πάντα.
            Μόλις δεσμευτείς εσύ, εγώ θα κάνω την επικόλληση.
             
             

          3. Σου ζητάω να αποδείξεις την αλήθεια των λεγόμενών σου..Ο οποιοσδήποτε θα το είχε κάνει 100 φορές ως τώρα . Μην τραβάς άλλο το θέμα και τη σελίδα, μόλις έκανα save σε 24 print screens.. κρίμα έιναι να κάνω και σε άλλα τόσα επειδή τώρα βρήκες καινούριο βιολί.
             
            Λοιπόοον, επικόλληση από αυτό εδώ και γρήγορα, άντε

            Oratioss
            02/09/2012 at 15:20 · Απάντηση

            clv, η άποψη μου, όπως είπα και παραπάνω, είναι ότι σε ένα χρόνο θα πρέπει να έχουμε δίωξει τους λαθρομετανάστες.

            __________________________________________________
            μόνο που έχεις μία μικρή αλλά βασική δυσκολία: δεν το έγραψες, απλώς βρίζεις εμένα από χθες και ψελλίζεις κάτι για τη συνθήκη του Δουβλίνου που ανάθεμα και αν έχεις διαβάσει μισή παράγραφο από αυτήν.

          4. [shush]Μπορείς να μου πεις τι θέλεις ?
            Μήπως με γουστάρεις και μου τρίβεσαι συνέχεια ?[/shush]

          5. Δεν το έγραψες…αυτό θέλω, να το παραδεχτείς..Και να ζητήσεις συγγνώμη και από μένα και από όλους τους συμπολίτες σου που ταλαιπωρείς Αυτά θέλω. Θα έπρεπε να το είχες αντιληφθεί αλλά δυστυχώς..δεν σε κόβει τόσο.
            Πάντως επειδή ακολουθείς πιστά τις Γκαιμπελικές αρχές ” ψεύδεσθε, στο τέλος, κάτι θα μείνει” θα βρω τρόπο να ανεβάσω στο web τα print screens προς απόδειξη όσων έγραψες ακόμα και αν αυτό to ποστ σβηστεί.
            Kαι αυτό επίσης θέλω, να μην ξανάχεις τα μούτρα να εμφανιστείς ,γιατί είναι άστα να πάνε..

          6. Αφού είσαι τόσο σίγουρη ότι δεν το έγραψα
             
            ή δέξου την πρόταση μου ή παράτα με ήσυχο.

  6. Επίσης , θα παρακαλέσω τον admin να κάνει pinned αυτό το σχόλιό σου
     
    [shush]Oratioss
    02/09/2012 at 20:24 · Απάντηση
    Εσύ μια μεσήλικη γυναίκα που δεν την έχει αγγίξει άντρας τα τελευταία 20 χρόνια θα φέρεις το νέο……?
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ
     
    Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις ?
     
    όπως και μερικά άλλα στα οποία καταφέρεσε εναντίον όσων ( νομίζεις ότι) πιστεύω ώστε να μην έχεις μούτρα να διαβάζεις εδώ μέσα ούτε καν χωρίς loggin.[/shush]
     

  7. Begar . καλό θα είναι να διαγράψεις όλο τον οχετό που έχει εκτοξεύσει αυτή.
     

  8. [shush]Α, σε παρακαλώ Οράτιε,οι αγάμητες ηλικιωμένες προστατεύονται από τη συνθήκη της Γενεύης,. μην τα ισοπεδώνουμε..Βεβαίως εγώ θα πω το αντίθετο, δηλαδή όχι μόνο να διαγράψει τα δικά σου, αλλά να τα κάνουμε με bold γράμματα για να τα βλέπουμε κάθε πρωί.[/shush]

  9. Βλέπεις, δεν έχω να φοβηθώ, εσύ ήδη ντρέπεσαι και φοβάσαι. Εκτός και αν μας κάνεις την έκπληξη και την επικόλληση, αλλά μπαααααα, δεν, δεν…

  10. Δεν σε ενόχλησα Οράτιε, ένα γαμημένο paste ζητάω από το πρωί, άντε, κάντο. Προτάσεις αλά μαφία και εκβιασμό δεν έχω δεχτεί ποτέ στη ζωή μου ακόμα και αν είναι μπλοφα, όπως η δικιά σου.
    Είσαι έντιμος απέναντι σους συνομηλιτές σου? Λες αλήθειες? Έγραψες πως είπες οτι θέλεις να φύγουν οι μετανάστες μέσα στο χρόνο? Είναι απλό..το αποδεικνύεις και τέλος.

  11. Μετα απο την αναγνωση του κειμενου και κυριως των σχολιων (εξ αιτιας των οποιων διαβασα και το κειμενο) ας μου επιτραπει να κανω καποιες παρατηρησεις (ας θεωρηθουν υποκειμενικες για να μην εχουμε αντιπαραθεσεις ανευ ουσιας):
    1. Το κειμενο ειναι σαφεστατο -αν και τραχυ, υποθετω λογω αγανακτησης- και τουλαχιστον εγω συμφωνω με το πνευμα των γραφομενων.
    2. Θεωρω οτι το μειζον προβλημα ειναι η προνοια ωστε να περιοριστει σημαντικα η εισοσος των λαθρομεταναστων, οι οποιοι προφανως διερχονται της Ελλαδας για να προωθηθουν σε αλλες χωρες (δεν εχουμε την αποκλειστικη τους προτιμηση) ομως οπως ειναι γνωστο το σχετικο αρθρο της συνθηκης του Δουβλινου2 προβλεπει να καταληγουν παλι εδω. Δεν υπηρξε επαρκης φυλαξη και αυτο εγινε εσκεμμενα για πολιτικους κυριως λογους. Αυτη τη στιγμη γινεται μια πιο σοβαρη προσπαθεια ως προς αυτο το θεμα.
    3. Η απελαση των λαθρομεταναστων ειναι και χρονοβορα και πολυεξοδη. Δυστυχως δεν μπορει ουτε μαζικα να γινει, ουτε σε πολυ συντομο διαστημα. Κατ αρχην θα πρεπει να αναθεωρηθει το επιμαχο αρθρο του Δουβλινου2 και η απελαση να γινει -αναγκαστικα- σταδιακα. Ελληνοποιησεις και δικαιωματα ψηφου βρισκονται στον αντιποδα και γνωριζουμε πολυ καλα ποιοι επωφεληθηκαν και γιατι…..
    4. Υπαρχουν καποιοι που συμφωνοδιαφωνουν 🙂 Το λεω χαριτολογοντας γιατι πιστευω οτι αν συζητουσαν δια ζωσης εχω την βεβαιοτητα οτι θα εβρισκαν πολλα κοινα σημεια. Το κακο ειναι οτι ειμαστε λιγο-πολυ πιο αθυροστομοι οι περισσοτεροι, πισω απο την ασφαλεια της ανωνυμιας, και δεν εχουμε την ελαχιστη υπομονη και πολλες φορες ευγενια, να δωσουμε την ευκαιρια του αντιλογου χωρις να παρεξηγησουμε ή να παρεξηγηθουμε. Συντελει βεβαια και το γεγονος οτι ειμαστε εν μεσω μιας οικονομικης κρισης που σαφως επηρρεαζει αρνητικα την ψυχολογια μας
    Παντως, για να ελαφρυνω λιγο το κλιμα, οι λαθρομεταναστες αποτελουν ενα προβλημα που μας αποπροσανατολιζει απο αλλα  ουσιαστικα και πολυ σημαντικοτερα προβληματα που εχουμε να αντιμετωπισουμε.
    Μακαρι να βγω ψευτης αλλα εχουμε να δουμε πολυ χειροτερα και γι αυτο ας μεινουμε ενωμενοι και αποφασιστικοι….θα μας χρειαστει…….
     

  12. John, εγώ δεν ενώνομαι με κανέναν που λέει ψέμματα ακόμα και σ αυτές τις ύστατες στιγμές επειδή θα μας τα κάνουν πάλι ρόϊδο.
     

  13. Συμφωνώ με τον John σε ότι αφορά το μέγεθος τους προβλήματος, τον τρόπο αντιμετώπισης και τις δυσκολίες εφαρμογής λύσης ( συνημμένα αντίστοιχο σχόλιο μου επ αυτού)
    Διαφωνώ σε ότι αφορά το κείμενο, το οποίο όχι μόνο είναι μία σαλάτα αλλά περιέχει και στοιχεία φανατισμού. Φανατισμός ο οποίος ποτέ δε οδηγεί σε σωστές λύσεις.
    Διαφωνώ επίσης στο ότι σήμερα γίνεται σοβαρή προσπάθεια. Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν γίνεται να το λύσουν. Γιαυτό όμως σύντομα θα ξέρουμε αν έχω δίκιο ή όχι.
     
    Oratioss
    01/09/2012 at 20:38 · Απάντηση
    Έναν μεταναστευτικό νόμο που να ορίζει , βάσει μελετών, πόσους αντέχει και μπορεί να αφομοιώσει η Ελληνική κοινωνία και πόσους χρειάζεται η Ελληνική οικονομία.
    Οι υπόλοιποι θα έπρεπε να φύγουν.
    Είναι τεχνικά δυνατόν να φύγουν με τη μέθοδο της επαναπροώθησης? Δεν μπορώ να το ξέρω αλλά μου φαίνεται ουτοπικό ένας τόσος μεγάλος αριθμός χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα να φύγει σε ένα 6 μήνες, ένα έτος το πολύ.
    Αν λοιπόν ήταν αδύνατον το παραπάνω θα στρεφούμουν στην Ε.Ε. και στη συνθήκη του Δουβλίνου…..

  14. Αγαπητη Eraser, ειναι δικαιωμα του καθενος να επιλεγει την σταση του απεναντι σε οτι αφορα τον ιδιο και την κοινωνια μεσα στην οποια ζει. Η προτροπη μου δεν αφορα καποιον μεμονωμενα αλλα ολους αυτους που ζουμε και αναπνεουμε τον αερα αυτης της χωρας που θελουν να καταστρεψουν. Να εισαι καλα

    Ubi dubium ibi libertas


     
     

  15. Oratios, ισως αν το διαβαζες λιγο πιο καλοποραιρετα, να διαπιστωνες οτι μαλλον εχει στοιχεια αγανακτησης και οχι φανατισμου (πιθανον απο προσωπικα βιωματα). Κατα τα αλλα δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο περα απο το οτι δεν μπορω να πω να διαφωνω με το πνευμα των λεγομενων καποιου. Τα υπολοιπα ειναι λεπτομερειες τεχνικης φυσης και τα αντιπαρερχομαι.
    Επιτρεψε μου να διαφωνησω σχετικα με το θεμα της πιο οργανωμενης φυλαξης διοτι γνωριζω απο πρωτο χερι. Δεν φανηκαν ακομη τα αποτελεσματα της, ομως γινεται σοβαρη προσπαθεια 😉
    Καλο βραδυ σε ολους

  16. John, πολύ ευχάριστη και ουσιαστική η παρέμβαση σου.
    Εύχομαι σύντομα να επανέλθεις καταθέτοντας την γνώμη σου και εκτίμηση σου και για άλλα σοβαρα θέματα που μας απασχολούν, όπως τα δάνεια και αν θεωρείς πιθανό ένα συνολικό κούρεμα ή και διαγραφή δανείων.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.