Άκαρπες οι συνομιλίες για τα «κόκκινα δάνεια

Χωρίς ουσιαστική προσέγγιση έληξε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών για το θέμα των «κόκκινων δανείων».

Σύμφωνα με πληροφορίες για μια ακόμη φορά ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν ιδιαιτέρως αρνητικός στο να περιληφθούν και τα επιχειρηματικά δάνεια με εξασφάλιση ακίνητο στη ρύθμιση όπως επιθυμεί η κυβέρνηση. Πληροφορίες θέλουν την πλευρά της ΕΚΤ να θέτει θέμα πλήρους συρρίκνωσης σχεδόν της σχετικής ρύθμισης, ενώ πριν από μερικές ημέρες είχε καταθέσει πιο διαλλακτική πρόταση για περιορισμό κατά 50% της ελληνικής πρότασης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε μια έκρηξη αδιαλλαξίας, η πλευρά της ΕΚΤ έβαλε –ενώ υπήρχε συμφωνία- θέμα «περιορισμού της περιμέτρου» ακόμη και για δάνεια φυσικών προσώπων «βαλτώνοντας» τη διαπραγμάτευση. Ειδικότερα ετέθη και πάλι θέμα ως προς το ύψος της αξίας των ακινήτων και τα υπόλοιπα των επιλέξιμων προς προστασία δανείων.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με στόχο να υπάρξει προσέγγιση στο Euroworkingroup της 25ης Μαρτίου και τελικές αποφάσεις στο Eurogroup του Απριλίου.

Πάντως κυβερνητικές πηγές εξέφραζαν την αισιοδοξία τους ότι σύντομα θα υπάρξει τελική προσέγγιση ενώ σύμφωνα με ορισμένους κύκλους υπάρχει ακόμη εκκρεμότητα μόνον σε ό,τι αφορά τις μη συστημικές τράπεζες, συνεταιριστικές κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *