Άνεργοι & δημόσιοι υπάλληλοι ψηφίζουν Σύριζα – Συνταξιού​χοι & αγρότες ΝΔ & ΠΑΣΟΚ

Από τη δεξαμενή των συνταξιούχων και των αγροτών άντλησαν, κυρίως, τις ψήφους τους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ενώ ο Σύριζα από το χώρο των ανέργων και των μισθωτών στον δημόσιο και ιδωτικό τομέα.
Η «ακτινογραφία» του εκλογικού σώματος, πέραν του αυτονόητου ενημερωτικού ενδιαφέροντός της, έχει ιδιαίτερη σημασία για την προεκλογική στρατηγική των κομμάτων με δεδομένο ότι ένας στους τρεις πολίτες σκέφτεται να ψηφίσει άλλο κόμμα από εκείνο που επέλεξε στις 6 Μαΐου!

Προσέξτε τα στοιχεία:
Η ΝΔ, με πανελλαδικό ποσοστό 18,8%, πήρε 31% στους συνταξιούχους και 28% στους αγρότες. Αντιστοίχως, το ΠΑΣΟΚ με πανελλαδικό ποσοστό 13,1%, έφτασε το 21,5% στους συνταξιούχους και το 19% στους αγρότες.

Τι έκανε ο Σύριζα στις δύο αυτές ομάδες; Τα πήγε χάλια!
Με πανελλαδικό ποσοστό 16,7% πήρε μόλις 6% στους αγρότες και 10,5% στους συνταξιούχους!
Η δύναμη του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα ήταν στο χώρο των ανέργων (έφτασε το 22%), των δημοσίων υπαλλήλων (19,5%), των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα (19%) και των ελεύθερων επαγγελματιών (19%).

Πώς αντιμετώπισαν αυτές οι κοινωνικές ομάδες τα πρώην μεγάλα κόμματα; Όπως το φαντάζεστε!
Στους ανέργους η ΝΔ 11% και το ΠΑΣΟΚ μόλις 6%.
Στους δημοσίους υπαλλήλους η ΝΔ πήρε, επίσης, 11% και το ΠΑΣΟΚ 13%.
Στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα η ΝΔ πήρε 11% και το ΠΑΣΟΚ 8,5%.
Στους ελεύθερους επαγγελματίες η ΝΔ μόλις 13% και το ΠΑΣΟΚ 9%.

Στους ιδιωτικούς υπαλλήλους τα πήγαν καλύτερα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου (14%), καθώς και στους ελεύθερους επαγγελματίες (13,5%) και στους ανέργους (11%). Το μικρότερο ποσοστό τους το έδωσαν οι συνταξιούχοι (6%).

Στους ανέργους και στους ελεύθερους επαγγελματίες εντοπίζονται και τα υψηλότερα ποσοστά της Χρυσής Αυγής (9%), ενώ τα χαμηλότερά της είναι στους συνταξιούχους (3%).

[sc:Πηγή id=”http://www.aixmi.gr/index.php/anergoi-dhmosypal-syntaksagr/” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *